in

Вулин: Свака антируска хистерија увек садржи и антисрпску

„Када Весли Кларк, вођа убица из 1999. године, и Џејми Шеј, творац израза ‘колатерална штета’ којом је објашњавана смрт десетина наше деце, почну да објашњавају да је убијање Срба у НАТО агресији хумано колико и потребно, онда знате да је свако њихово позивање на међународно право цинизам и лаж. Онај ко осуђује борбе у Украјини, тај мора да осуди НАТО агресију на СР Југославију“, навео је Вулин у саопштењу.

Како истиче, онај ко не тражи да НАТО одговара за ратне злочине у Србији, нема право да било коме суди у Украјини.

Вулин наглашава да онај ко покушава да на тлу Србије направи лажну државу Косово, нема права да говори о територијалном интегритету било које друге државе.

Према његовим речима, онај ко предводи антируску хистерију, нема права да Србији одређује шта ће да ради и како ће да мисли.

„Свака антируска хистерија увек садржи у себи и антисрпску хистерију, и тако је било одувек“, изјавио је министар Вулин, коментаришући интервју пензионисаног генерала и бившег команданта НАТО-а у Европи Веслија Кларка, у коме је за Глас Америке правдао агресију НАТО на СР Југославију, истичући „не постоје никакве паралеле између интервенције НАТО у СР Југославији и руске инвазије на Украјину“.