in

Zaseda Skupština Novog Sada: Glavna tema završni račun budžeta za prošlu godinu

Zaseda Skupština Novog Sada: Glavna tema završni račun budžeta za prošlu godinu

Pred odborncima će se naći i izveštaji Pravobranilaštva, Lokalnog ombudsmana, ali i gradskih preduzeća o ostvarenju zacrtanog za prošlu godinu. Pored ovih izveštaja, na sednici će se čuti i o stanju bezbednosti saobraćaja u prošloj godini, a biće razmatran i program podrške poljoprivredi na teritoriji grada od sedamdesetak miliona dinara.

Gradski parlament glasaće i o prepisivanju određenog broja gradskih parcela državi, kako bi se stekli uslovi za izgradnju mosta do Sremske Kamenice, kojeg Srbija finansira sa 175,5 miliona evra.

S druge strane, Novi Sad će zatražiti zgradu na Trifkovićevom trgu u državnoj svojini, kako bi uredio ovaj deo gradskog jezgra.

Od urbanističkih planova, tu su izmene planova uglavnom zbog pojedinačnih lokaliteta u Futogu, Veterniku, na Mišeluku, delu Novog Sada između Ulice Filipa Višnjića i Venizelisove ulice, u Ljermontovoj ulici… Zanimljivo je da će Skupština odlučivati i o izmeni plana kojim se omogućava NIS-u da u Rafineriji na određenom prostoru izgradi solarnu elektranu od šest megavata.

Ukoliko gradski parlament usvoji predloge, Novi Sad i Veternik deliće Ulicu heroja sa Košara, u Novom Sadu neimenovane ulice poneće, između ostalog, imena Sremskog dobrovoljačkog odreda, Milunke Savić Velje Ribara, Braće Grim, a jedna ulica u Kaću dobiće ime Ulica inovacija.

Skupština bi trebalo i da potvrdi izbor Vladimira Đakovića za direktora JKP “Lisje” na period od četiri godine, koji je izabran na javnom konkursu kao jedini kandidat.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /