in

Због лажних дојава о бомбама у 224 школе широм Србије настава отказана или онлајн

У прегледаним школама, како је утврђено, дојаве су биле лажне.

Дојаву о постављеној бомби на територији ШУ Нови Сад добило је 137 школа, а до 13 часова екипе МУП-а прегледале су 125 установа.

У ШУ Ниш извршен је преглед 56 школа, од 71 колико је добило дојаву. У ШУ Лесковац дојаву је добила 91 школа, а до 13 часова прегледане су 43 школе.

Како се додаје, у школама које још нису прегледане настава ће се одвијати онлајн.

О начину организовања часова и повратку на непосредну наставу, школе ће обавестити ученике и њихове родитеље, стоји у саопштењу ресорног Министарства.

Сви директори ОШ на територији Јужнобачког округа су мејлом ноћас добили дојаву.

Како грађани јављају, у питању су ОШ „Светозар Марковић Тоза“, ОШ „Петефи Шандор“, ОШ „Васа Стајић“, ОШ „Коста Трифковић“, „Душан Радовић“, „Иван Гундулић“ и школа „Никола Тесла“ на Телепу.

Средње школе нису добиле дојаву.

Дојаве су стигле на мејл основних школа у Маглићу, Кулпину и Бачком Петровцу, преноси „Storyteller“.

У Бачкој Паланци средњошколци на редовној настави 

Због дојава о постављеној бомби, ђаци Основних школа „Свети Сава“, „Десанка Максимовић“ и „Вук Караџић“ Бачкој Паланци, наставу похађају онлајн, сазнаје РТВ.

„Мејл да је у три Основне школе постављен експлозив, на адресе школа стигао је јутрос у 3 сата и 41 минут. Полиција је прегледала просторије, ништа није пронађено, па се претпоставља да су дојаве биле лажне“, изјавила је за РТВ Снежана Фодора директорица школе „Свети Сава“.

Ученици су рано јутрос преко вибер група, обавештени да не долазе у школу.

Настава у Средњим школама у Бачкој Паланци, за сада се одвија редовно.

Претње и у Руми 

Од јутрос су и родитељи деце која похађају ОШ „Јован Јовановиц Змај“ у Руми обавештени да децу не шаљу у преподневну смену због дојаве да је у школи подметнута бомба. Претећи мејл стигао је и на адресе  у Сремској Митровици, Инђији и Шиду.

скола,, дојава, стара пазова

На мејл адресе свих десет основних школа на територији општине Стара Пазова рано јутрос стигло је упозорење да је у објектима постављена бомба. Школе су предузеле све потребне мере безбедности. Припадници полиције проверавају школе.

Ученици и запослени нису стартовали са часовима у преподневној смени. Родитељи су обавештени да децу не шаљу у школу до даљњег, потврдили су дописнику РТВ-а директори ових школа.