in

Због немогућности да учествују на седници ГУП-а Удружење „Истина Тамарини Закони“ упутили градоначелнику протестно писмо

НОВИ САД –

Удружење грађана “Истина Тамарини Закони” присусуствовало је јавној седници комисије за ГУП на којој су екстремни политички активисти изазвали инцидент бацањем димних бакљи и прављем нереда, те нису успели да изнесу своје предлоге који се тичу решења за одређене делове града, а посебно део који се односи на уређење приобаља Дунава и целокупан развој Новог Сада. 

Тим поводом, послали су протестно писмо градоначелнику Милошу Вучевићу и у њему изнели детаље свог незадовољства, осудивши агресију којој су присуствовали.

удружење, истина

Вучевић: Људи очекују да држава функионише

Добио сам протесно писмо од родитеља једне девојке која је погинула у несрећи у Контрасту.

Ево приближавамо се годишњици 1. априла, а он је револтиран јер је Град крив што му није омогућено да учествује у расправи ГУП-а.

Он је заинтересован да учествује око дела који се тиче парковског уређења на месту где је био Костраст. Град је ту предвидео Парк сећања. Људи очекују да држава функионише.

Хоће да виде систем да учествују у расправи, а онда дођу, свакако не млади активисти, како то неко приказује, него насилници вербални и физички и пре свега политички мотивисани- казао је градоначелник.