in

Кривокапић тражи да се Божовић избаци из Црне Горе

ПОДГОРИЦА –

Министар спољних послова Црне Горе Ранко Кривокапић изјавио је данас да је министарство на чијем је челу поново тражило да се амбасадор Србије Владимир Божовић, кога су црногорске власти прогласиле персоном нон грата, ”удаљи, а затим да му се промптно забрани улазак у Црну Гору”.

“Министарство вањских послова је већ два пута тражило од Министарства унутрашњих послова да донесе одлуку о забрани уласка персоне нон грата Владимира Божовића, који се опет по Црној Гори представља као амбасадор и то на јавним догађајима”, написао је Кривокапић на Твитеру.

Божовић је присуствовао свечаности организованој поводом посете патријарха српског Порфирија Херцег Новом у оквиру прославе 640 година од оснивања тог града и славе манастира Савина.

“Први пут смо реаговали пре трагедије на Цетињу и тражили његово трајно удаљење, а онда и након срамотног обраћања предсједнику државе поводом трагедије на Цетињу, када смо упутили ургенцију МУП-у и тражили промптну забрану уласка у Црну Гору”, казао је Кривокапић.

Кривокапић је иронично констатовао да је МУП ажуран када га тужи поводом догађаја на Цетињу 5. септембра, али да је изостала реакција МУП-а када је у питању Божовић.

”Реакција МУП-а је изостала, а лажни српски амбасадор наставља са провоцирањем наочиглед свих. Подсећамо да је МУП ажуран када тужи министра спољних послова поводом догађаја на Цетињу 5. септембра, који је већ два пута дао исказ у Основном суду. То очигледно говори о посвећености владавини права, европској и политичкој оријентацији МУП-а”, написао је Кривокапић.