in

Црна Гора не планира поскупљења и рестрикције струје

За три месеца Црна Гора увезла је струје у вредности од готово 106 милиона евра, а Национално координационо тело које би се бавило енергетском кризом, формирано крајем јула, још се није састало.

Из Министарства капиталних инвестиција, преноси портал РТЦГ, кажу да прате ситуације и да ће се поменуто тело окупити.
Директор ЕПЦГ Никола Ровчанин каже да је Црна Гора једна од ретких земаља у свету где се осећа енергетска криза због сезоне, јер је повећана потрошња, а смањена производња и да је због тога била принуђена да увози струју.
За увозну струју Црна Гора је каже за три месеца платила готово 106 милиона евра.

Из Министарства капиталних инвестиција, пише портал, најављују да ће Савет убрзо усвојити нови сет мера и препорука за наредни период.

“Не размишљамо да повећамо цену електричне енергије, јер за 10 до 20 одсто не би ништа добили. До краја године не размишљамо о томе, не размишљамо о рестрикцијама”, каже Ровчанин.

Марко Перуновић, члан Националног савета за анализу и праћење сигурности снабдевања енергијом сматра да треба бити спреман на мере и рестрикције.

“Требало би да имамо план рестрикција, јер смо суочени са тим да немамо електричну енергију, увозимо је, чекамо четврти квартал, велике падавине”, каже Перуновић.