in

Bečić, Abazović i lideri DF čestitali Milatoviću: Raduj se narode Crne Gore

Bečić, Abazović i lideri DF čestitali Milatoviću: Raduj se narode Crne Gore

Pokret Evropa sad je na osnovu prvih procena CeMI i CDT proglasio Milatovića za novog predsednika Crne Gore. On je u drugom izbornom krugu sa 60,1 odsto osvojenih glasova ubedljivo pobedio protivkandidata, aktuelnog šefa države Mila Đukanovića.

DF: Isplatio se višedecenijski trud; Srećna pobeda svima

Lideri, poslanici i funkcioneri Demokratskog fronta (DF) izrazili su zadovoljstvo zbog večerašnjeg poraza Mila Đukanovića.

Konačno! Isplatio se višedecenijski trud. Srećna pobeda svima, kazali su iz DF-a za podgorički portal Borba.

Predsednik PZP-a Nebojša Medojević oglasio se nakon objavljivanja rezultata predsedničkih izbora.

“Završi se i njegova epoha zla. Razorio državu, uništio nam živote, i ostavio kriminalno nasleđe i nemoral. Neka je sa srećom. I ovo dočekasmo. A za ostalo neka nam je Bog u pomoć”, napisao je Medojević na Tviteru.

Bečić je rekao da je pobeda Milatovića temelj pomirenja, napretka i evropske budućnosti Crne Gore.

“Raduj se narode Crne Gore! Gotovo je! Završena je jedna diktatorska era i politička karijera koja je trajala 35 godina. Ovo nije samo običan dan, već istorijski dan, dan kada smo kao jedan tim i jedna država odlučili da slavimo slobodu. Kada se, kao neko ko se od svojih najmlađih dana borio protiv režima, osvrnem unazad, vidim decenije borbe, decenije tuge, decenije patnje, koje je naš narod pretrpio. I kada se setim svih tih trenutaka, setim se i svih ljudi koji su u tome učestvovali – onih koji su dali svoje živote, onih koji su dali svoju slobodu, onih koji su prebijeni, politički hapšeni, onih koji su prognani i ostavljeni bez posla”, saopštio je Bečić.

Ovo veče je, kako je rekao, trijumf tih ljudi.

“Njihova žrtva je naša inspiracija, njihova hrabrost je naša snaga, a njihovo nasleđe je naša obaveza. Vreme je da se setimo njih koji su sanjali ovaj dan, ali nisu doživeli da ga vide. Zato nijedan teret nije pretežak, nijedan diktator nije prejak, kad je iskrena i bezrezervna podrška Demokrata i onih koji su sanjali slobodu.

Dokazali smo, poručio je Bečić, da smo spremni da žrtvujemo sve što imamo, znajući da su male naše žrtve u odnosu na veliku i večnu slobodu Crne Gore. Ali ujedno i znamo da oni koji bi trebalo to najviše da cene, obično to ne učine. Zato je ponovio da su ovi izbori uspešno završeni, da je diktator pobeđen, ali borba za bolju budućnost Crne Gore se nastavlja samo sa ljudima koji žrtvu znaju da cene, a slobodu da slave.

“Raduj se Crna Goro svih vera i nacija, jer su tvoji građani dobili mlade lidere koji će služiti tebi, i nikada više nećeš morati da se braniš od svojih predstavnika, podela, mržnje i ekstremizma. Pobeda Jakova Milatovića je temelj našeg pomirenja, napretka i evropske budućnosti. Sada je vreme da narod večno vlada, a Crna Gora da večno živi! Zaklinjem se da ću uvek biti veran ovom danu, ovom trenutku i ovoj slobodi. Časti mi”, zaključio je Bečić.

Abazović: Milatović prvi evropski predsednik u istoriji Crne Gore

Crnogorski premijer Dritan Abazović čestitao je večeras kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću na izboru za, kako je naglasio, prvog evropskog predsednika u istoriji Crne Gore.

“Čestitam Milatoviću izbor za prvog evropskog predsednika u istoriji Crne Gore. Misija je završena”, napisao je Abazović na Telegramu.

On je ocenio da je pred Crnom Gorom svetla budućnost, prenose podgoričke Vijesti.

“Radićemo zajedno za evropsku, građansku i ekološku Crnu Goru”, poručio je Abazović.

Đurović čestitala Milatoviću na izbornoj pobedi

Predsednica crnogorskog parlamenta Danijela Đurović čestitala je novom crnogorskom predsedniku Jakovu Milatoviću, i poželela uspeh pri obavljanju ove, kako kaže, odgovorne dužnosti.

“Sigurna da ćete predano i istrajno raditi na napretku naše zemlje i blagostanju svih naših građana. Takođe, uverena sam da ćete imati dovoljno snage i političke mudrosti da se odgovorno nosite sa mnogobrojnim izazovima današnjice, s ključnim ciljem da doprinesete očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori”, napisala je Đurović na Tviteru.

Joković: Crna Gora je napravila još jedan istorijski demokratski iskorak

Crna Gora je napravila još jedan istorijski demokratski iskorak na slobodnim izborima potučen je Milo Đukanović, saopštio je večeras predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

Tom događaju se, kako je istakao, raduju svi slobodnomisleći građani Crne Gore.

Posebno sam ponosan na doprinos SNP ovom istorijskom rezultatu, jer u mestima gde je SNP najjači politički subjekt, Jakov Milatović je odneo najubedljiviju pobedu, kazao je Joković.

Ovo je, dodao je, pobeda svih građana i svih partija koji su pružili doprinos u razvlašćivanju DPS-a.

Verujem da je pred građanima Crne Gore svetlija budućnost, a novoizabranom predsedniku Jakovu Milatoviću najiskrenije čestitam ubedljivu pobedu u nadi da će obavljati funkciju na način koji najbolje odgovara građanima Crne Gore, kao i da će doprineti demokratizaciji i jednakosti društva, zaključio je Joković u izjavi za podgoričku Adria tv..

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /