in

Crna Gora: Do 11.00 sati glasalo 21,6 odsto ili oko 117.300 birača

Crna Gora: Do 11.00 sati glasalo 21,6 odsto ili oko 117.300 birača

Izlaznost je manja u odnosu na izbore održane 2020. godine, kada je do 11.00 sati glasalo 34,9 odsto birača, naveo je na Tviteru Centar za demokratsku tranziciju.

Odziv po regionima je sledeći: na severu zemlje do 11.00 sati glasalo je 21.2 odsto birača, dok je u prvom krugu glasalo 19.8 odsto birača.

U centralnom regionu glasalo je 23.7 odsto birača, a u prvom krugu 22.9 procenata birača.

Na jugu je glasalo 18.1 odsto birača, dok je u prvom krugu glasalo 17.2 odsto birača.

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug redovnih predsedničkih izbora.

Biračka mesta su otvorena u 7.00 sati, a zatvaraju se u 20.00 časova.

Pravo glasa ima 542.154 birača.

U drugom krugu predsedničkih izbora učestvuju kandidati Demokratske partije socijalista i Pokreta Evropa sad, Milo Đukanović i Jakov Milatović.

Đukanović je u prvom krugu osvojio 35,3 odsto glasova, a Milatović 28,9 odsto.

Milatović: Siguran sam u pobedu, konačno će doći do poraza prethodnog režima

Kandidat za predsednika Crne Gore, ispred pokreta Evropa sad, Jakov Milatović glasao je danas u Podgorici i poručio da je siguran u pobedu, kao i da će, kako je rekao, konačno doći do poraza simbola prethodnog režima koji je upravljao Crnom Gorom u prethodnih 30 godina.

Milatović je posle glasanja pozvao građane Crne Gore da iskoriste svoje biračko pravo i izrazio uverenje da će izborni dan proći u najboljem redu, te da je Crna Gora zrela kao društvo da olovkom menja predsednike.

jakov, milatovic

Mitropolit Joanikije glasao na Cetinju

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije glasao je jutros na predsedničkim izborima u Crnoj Gori na biračkom mestu u Biblioteci i čitaonici “Njegoš” na Cetinju.

Siguran sam da ćemo od danas napraviti još jedan veliki korak napred kada je u pitanju pomirenija Crna Gora, bogata Crna Gora, pravednija Crna Gora i konačno Crna Gora svih nas, rekao je Milatović.

Na pitanje da li će, ukoliko postane predsednik, promeniti nešto u odnosima sa Srbijom, Milatović je odgovorio da je prioritet broj jedan za Crnu Goru punopravno članstvo u EU.

Ali uvek kada govorim o EU ja govorim i o regionalnim ekonomskim integracijama, mislim da mi ovde u Crnoj Gori, ali i šire na Zapadnom Balkanu konačno moramo da razumemo da je neodvojiv deo evropskih integracija, da su to naše regionalne ekonomske integracije, rekao je Milatović.

On je istakao da se zalaže za najbolje moguće odnose sa Srbijom i sa svim zemljama Zapadnog Balkana.

Žao mi je što to u prethodnom periodu nije bilo tako i mislim da ću sa pozicije predsednika Crne Gore i, naravno i sa vladom Crne Gore, uraditi sve da konačno prošlost stavimo u prošlost i da zaista zajednički gradimo ekonomski snažniju budućnost na benefit svih građana Crne Gore i Srbije i svih ostalih zemljama Zapadnog Balkana . Ja sam siguran da je naša zajednička budućnost punopravno članstvo u EU, poručio je Milatović.

Milatović je rekao da ne očekuje tenzije večeras, te da smatra da je crnogorsko društvo zrelo da menja predsednike olovkom.

Jedino kome je u interesu da kreira incidente to je sadašnji predsednik države. Ukoliko dođe do incidenata znajte od koga dolaze, zaključio je Milatović.

Milena Milatović: Očekujem pobedu i slavlje širom Crne Gore

Supruga predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, Milena Milatović, rekla je danas da očekuje sigurnu pobedu i veruje da se tome nadaju svi građani Crne Gore.

“Verujem da je za svakog od nas životni standard ono što nas interesuje da čujemo od svih političara, tako da verujem da je i to uz njegove lične karakteristike i vrednosti koje neguje ono što će građane opredeliti da glasaju za Jakova danas”, rekla je Milatović za Tanjug odgovarajući na pitanje da li je povećanje životnog standarda u prethodnom periodu koje se dogodilo u vreme vlade u kojoj je njen suprug bio ministar nešto što će opredeliti građane da glasaju za njega.

Na pitanje da li se očekuje slavlje večeras u štabu Pokreta Evropa sad, Milatović je odgovorila da se slavlje očekuje širom Crne Gore.

“Samo se nadam da će to biti lepo i demokratski mirno kao što nam priliči”, rekla je Milatović uoči glasanja sa suprugom Jakovom na biračkom mestu u zgradi Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /