in

Dodik: Srpska će tražiti svoje mesto u novim geopolitičkim odnosima

Dodik: Srpska će tražiti svoje mesto u novim geopolitičkim odnosima

“Privilegija je dobiti mišljenje stručnjaka. Danas znamo da svet ne izgleda kao pre deset godina. Izazov je promišljati gde će se kretati Republika Srpska”, kazao je Dodik.

Naglasio je da je Republika Srpska trajno nezadovoljna činjenicom da se menjao Dejtonski sporazum koji je urušen od SAD, Velike Britanije i EU.

“Dejtonski sporazum je predvideo da samo strane, Republika Srpska i FBiH, mogu menjati politički sistem, a to su radili drugi sa sudijama Ustavnog suda”, kazao je predsednik Republike Srpske, prenela je RTRS.

Naglasio je da da je u ovom vremenu logično postavljati pitanja kako i gde se kretati i dodao da nije volja Srpske da ostane tamo gde se nameće bespogovorna volja i ponašanje kako drugi priželjkuju.

Na tribini koja se održava u Akademiji nauka i umetnosti Republike Srpske, između ostalih, govoriće profesor iz oblasti geopolitike iz Francuske Pjer Emanuel Toman, profesor iz oblasti medija, etike i tehnologije u Japanu Peter Mantelo, profesor filozofije u Sank Peterburgu u Rusiji Aleksander Lvov, profesor engleskog jezika i prevođenja u Italiji Daglas Mark Ponton, kao i profesor Bogdana Koljević Grifit.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /