in

ЈЕЗИВО! Игор Кирилов: Американци у Украјини створили вирусе способне да заразе само Словене

ЈЕДАН од задатака Сједињених Држава и њихових савезника је стварање биоагенаса способних да селективно погађају различите етничке групе, посебно Словене, изјавио је Игор Кирилов, шеф радијационих, хемијских и биолошких (РЦБ) одбрамбених снага Оружаних снага Русије. Он је навео да је планирано да се инфекција у Русију унесе преко птица, инсеката или слепих мишева.

Кирилов је ово изнео на брифингу о резултатима анализе докумената у вези са војно-биолошким активностима САД у Украјини, преноси ТАСС.

Према његовим речима, истраживања у биолабораторијама вршена су у непосредној близини граница Русије – на обали Црног мора и на Кавказу

Материјал пребачен у иностранство

Он је напоменуо да су представници западних држава изузетно опрезни у погледу преноса биоматеријала, док је велика количина крвног серума становника разних региона Украјине који припадају искључиво словенској етничкој групи пребачена у иностранство.

– Са великим степеном вероватноће можемо рећи да је један од задатака САД и њихових савезника стварање биоагенаса способних да селективно заразе различите етничке групе становништва – рекао је Кирилов.

Он је напоменуо да је 350 криоконтејнера са узорцима крвног серума пребачено из Центра за јавно здравље Министарства здравља Украјине у референтну лабораторију за заразне болести аустралијског института Дохерти, преноси РИА Новости .

Кирилов је раније рекао да је проучавање докумената и материјала добијених у биолошким лабораторијама Харкова потврдило чињеницу да је више од 140 контејнера са ектопаразитима слепих мишева пребачено у иностранство.

Инсекти шире болести

Према његовим речима, Пентагон је био заинтересован и за инсекате који су способни да шире опасне заразне болести.

Министарство одбране је пре тога саопштило да су у биолошким лабораторијама које су створиле и финансирале САД у Украјини, како показују документи, вршени експерименти са слепим мишевима. Он је навео да је Пројекат Р-781 Сједињених Држава, који је развијен у лабораторијама Украјине, проучавао слепе мишеве као агенте биолошког оружја.

Поред тога, према речима портпарола руског Министарства одбране Игора Конашенкова, Сједињене Државе су проучавале пренос патогена путем дивљих птица које мигрирају између Украјине и Русије и других суседних земаља.

 

Извор: Новости.рс