in

Комшић о изјави Милановића да је Додик хрватски партнер у БиХ: То је убијање НАТО перспективе БиХ

Комшић је, реагујући на јучерашњи изјаву председника Хрватске Зорана Милановића да је Додик хрватски партнер у БиХ, на Фејсбуку написао да усвајање захтева ХДЗ-а „не значе ништа друго него убијање, не само европске, него још битније од тога, и НАТО перспективе БиХ, и бацање под ноге усвојеног Програма реформи“.

Комшић сматра да Русија зато може задовољно да трља руке, а да би тиме додатно ојачала и Додикова политика, коју он оцењује као сепаратистичку.

Комшић, такође, сматра да то води у сигурну дезинтеграцију Босне и Херцеговине.

„Додиков екстремизам и насиље управо је резултат оног етничко-тоталитарног система који Човић хоће да подебља. Када Милановић говори о човеку са црне листе Стејт Департмента као партнеру Хрватске у Босни и Херцеговини, у томе му се нажалост може веровати“, написао је Комшић.

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је јуче да је српски члан Председништва Милорад Додик хрватски партнер у Босни и Херцеговини, а да проблем прегласавања Хрвата од бројнијих Бошњака не може да буде решено без Срба у БиХ.

„Нама је Република Српска, односно Додик партнер у овим превирањима. Ко то не разуме, или не разуме или је покварен“, одговорио је Милановић на питање новинара о учешћу Милорада Пуповца, члана парламентарне већине и Српског народног већа, на прослави Дана Републике Српске.