in

МУП ће испитати да ли је њихов припадник претио Србима

На профилу „Принц од Титограда“ објављен је пост на којем се коментарише песма коју су припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске певали током данашњег дефилеа у Бањалуци, а у коментару се, уз псовку, наводи да их све треба спалити на ломачи, преносе подгоричке Вијести.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Сергеј Секуловић рекао је за РТЦГ да МУП оштро осуђује сваки вид шовинизма, дискриминације, нетолеранције, говора мржње, „ма са које стране долазили и коме били упућен“.

„Случај ће бити пажљиво размотрен и уколико се потврди аутентичност биће покренути поступци у складу са Законом о унутрашњим пословима“, рекао је Секуловић.

Председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић (ДФ) позвао је министра Секуловића и директора полиције Зорана Брђанина да суспендују припадника МУП-а и покрену поступак против њега због говора мржње и ширења фашистичких порука преко друштвених мрежа.

„Недопустиво је да припадник МУП-а промовише геноцидни наратив Јасеновца, херцеговачких јама и стратишта српског народа из Другог светског рата“, рекао је Кнежевић за РТЦГ.