in

Подигла Србију на ноге! ДР ГРУЈИЧИЋ ЗАБРИНУЛА СВЕ: Чак 30 одсто пацијената дође у последњој фази болести, и КОРОНА ЈЕ КРИВА!

Број пацијената који имају малигне болести толико брзо расте да ћемо 2025. године имати више онколошких него кардиоваскуларних пацијената, упозорава директорка Института за онкологију и радиологију Србије проф. др Даница Грујичић.

На ове алармантне податке знатно је утицала и епидемија коронавируса, јер се из страха да се не зарази короном чак 30 посто пацијената јавило лекару прекасно, када је тумор већ у последњој фази и када ништа више не може да се предузме.

Да све буде горе, Грујичићева је открила и да су тумори са којима пацијенти долазе у последње време много агресивнији и непредвидљивији него пре и мењају своју природу сваки час, што се нажалост најбоље види на туморима мозга код деце, који су знатно изменили своју природу.

Тумори са којима пацијенти долазе у последње време много су агресивнији и непредвидљивији него пре и мењају своју природу сваки час, каже Даница Грујичић

– Када лечите пацијента, имате утисак да се борите против тумора који мења своју природу сваки час. Често кажем да ми немамо нормалне туморе, али то морамо да докажемо. Код деце се то види, пошто код њих више нема тумора на мозгу за које можете да кажете да су ограничени, већ су то тумори од чеоног до окципиталног режња, који су проширени у старту, дуж кичмене мождине.

– Маса пацијената почиње лечење када је тумор такав да ви мало тога можете да урадите. Велики број пацијената са онколошким обољењем, чак 30 одсто, прекасно се јавио лекару јер није долазио на преглед због епидемије. Трпели су, знали су да имају неку болест или проблем, али су чекали да корона прође. Они не могу да добију никакву терапију зато што су у терминалној фази, већ само подршку да их не боли много и да тако чекају свој крај – рекла је докторка Грујичић.

НАТО нас је затровао

– НАТО је циљано бомбардовао постројења где је у ваздух, воду и тло одлазило сијасет токсичних материја, садржаних од тешких метала до различитих врста киселина, диоксина, органских једињења која су изузетно токсична. Наночестице уранијума, када се ослободе, ветар може да однесе ко зна где. Када нам те честице уђу у плућа, дигестивни тракт, односно црева, само је питање времена када ће алфа честица коју емитује та наночестица, односно атом осиромашеног уранијума, кренути у вашу ћелију и од нормалне направити малигну, што представља канцерогенезу. То је питање времена и тренутка где сте се налазили, да ли сте удахнули, као и какав вам је имуни систем у том моменту – објаснила је она.

Треба нам нова зграда онкологије!

Због све већег броја онколошких пацијената неопходна је нова зграда Института за онкологију и радиологију. Може да се изгради за за три, највише четири године, каже проф. др Даница Грујичић, и мора да се гради по истим стандардима као што су рађени УКЦ Ниш или УКЦ Србије.

– Нова зграда требало би да се гради поред “Тиршове два”, на простору између Улице доктора Суботића и аутопута. Идејно решење је већ урађено. Према просторном плану, преко тог плаца површине шест хектара требало би да прође саобраћајница, и о томе смо већ разговарали у Скупштини Београда, да се то преиначи – каже проф. др Грујичић и додаје:

– Нова онкологија је пројекат за 22. век и грех иде нама свима на душу ако је не изградимо!

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / Информер