in

Скандал! ПОЛИТИЧАР УДАРИО ПО НОВАКУ: Ђоковић је заслужио доживотну дисквалификацију! Он и породица затупљују народ у Србији

Црногорски политички аналитичар Љубомир Филиповић одлучио је да политичке поене скупља блаћењем Новака Ђоковића.

Најбољи тенисер света је претходних дана доживео праву политичку тортуру од стране аустралијске власти, но то није занимало Филиповића који тражи доживотну суспензију за Ђоковића.

Филиповић је као политички аналитичар за црногорски портал “ЦДМ” објавио текс који је насловио са “Зашто Је Ђоковић Заслужио Доживотну Дисквалификацију”.

“Новак Ђоковић је заслужио доживотну дисквалификацију. Не због тога што није вакцинисан, или зато што не верује у вакцине. То је његово право, све док не крене да користи своју славу као платформу за ширење дезинформација о вирусу и вакцинама. Али ни због тога није заслужио дисквалификацију.

Новак је себе дисквалификовао што је статус божанске фигуре међу својим народом искористио да заобилази правила у Србији и да у опасност доведе људе око себе. Њему је, наиме, 16. децембра дијагностификована инфекција корона вирусом, а он је већ 17. децембра био међу децом и делио награде. Постоје две могућности – или да није био заражен и да му је тест намерно лажиран због турнира у Аустралији, или је толико неодговоран и према себи и према другима да је свестан заразе шетао међу људе”, пише Филиповић.

Филиповић није ударио само на Новака, већ и на његову породицу.

“Уместо тога Ђоковић и његова породица користе све своје могућности да затупљују народ у Србији и да хране национализам у тој земљи. Изгледа да им није довољно то па су у Београду угостили и главног кривца за Брегзит, британског популисту Најџела Фериџа, који је својим национализмом и неодговорношћу потпомогао највећу кризу ЕУ од њеног настанка. Али шта очекивати од људи који промовишу Јована Деретића и оног са пирамидама из Високог.

Новак Ђоковић је добар тенисер, можда најбољи икад, али је човек са слабим карактером. Иначе себи не би дозволио то што ради. У Црној Гори је подржао националистички покрет који се крио иза црквених литија, а сада савезништвом са антиваксерима и глобалним теоретичарима завере и десним популистима доказује природу тог покрета.

Некад ми је било драго кад он победи на турнирима, већ неко време сам индиферентан према њему, а од сада ћу навијати да изгуби сваки меч.”

Иначе, Љубомир Филиповић је рођен у Котору, основну школу и гимназију је завршио у Будви. Факултет политичких наука је завршио у Београду. Члан је Социјалдемократске партије Црне Горе. Потпредседник је општине Будва.

Да је Његош жив вероватно би аутору цитирао самог себе: “Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека.”

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс