in

У Црној Гори се укидају ковид потврде

Како је на конференцији за новинаре рекао директор Института за јавно здравље Игор Галић, укида се обавеза поседовања ковид потврда за улазак у Црну Гору, пренеле су Вијести.

Уз придржавање основних епидемиолошких мера и поштовање дозвољеног броја посетилаца, ковид потврда више није потребна за боравак у установама културе, угоститељским објектима, спортским објектима, фитнес центрима и теретанама, дечјим играоницама, у објектима који организују игре на срећу.

Ковид потврде нису потребне ни на окупљањима на затвореним јавним местима – јавне приредбе, политички и приватни скупови, прославе, журке, свадбе, као и друге манифестације.

Повећава се број посетилаца јавним приредбама и осталим манифестацијама на отвореном, са 50 на 100. Дозвољава се примање саучешћа и обављање сахране, уз присуство највише до 100 особа.

Дозвољава се организација забавних, спортских и рекреативних активности за децу и одрасле на отвореним јавним местима, уз присуство највише до 100 особа.

Галић је рекао да су посете пацијентима у болницама и даље забрањене, а изузетак су посете ковид пацијентима једном недељно уз негативан ПЦР тест који није старији од 72 сата.

Мере ће важити до 25. марта.