in

УДАРНА ВЕСТ! МУП објавио реконструкцију кретања Периша

МУП апелује на медије да се уздрже од објављивања нетачних и непроверених видео снимака на којима се инсинуирају догађаји о нестанку Матеја Периша.

У саопштењу се наводи да медији тако, пласирањем дезинформација, ометају истрагу.

“Полицијски службеници прегледали су стотине сати материјала, снимака са свих надзорних камера са трасе кретања Периша и околине и на основу њих направили реконструкцију његовог кретања, од тренутка изласка из правца Бетон хале у 1.43 сати до момента силаска до Саве, у 1.52 сата после поноћи, одакле му се губи сваки траг”, наводи се у саопштењу.

На основу прегледа свих снимака, јасно је да Матеј, тврди МУП, од тренутка изласка из Бетон хале, сем таксисте кога је зауставио и са којим је полиција обавила разговор, није био у контакту и интеракцији ни са једним другим лицем.

“Наглашавамо да је у досадашњем току истраге полиција обавила разговор са Матејевим пријатељима који су те вечери били са њим, особљем клуба, свим сведоцима и да је на основу свих изјава искључена свака могућност да је његовом нестанку претходио сукоб или туча”, наводи МУП Србије.

Припадници Министарства унутрашњих послова, различитих организационих јединица, већ 13 дана континуирано трагају за Матејем Перишем, и од тренутка пријаве нестанка, 31. децембра прошле године, улажу максималне напоре и предузимају све мере и радње из своје надлежности како би младића пронашли.

У потрагу су између осталих укључени припадници Полицијске управе за град Београд, којој је нестанак и пријављен, Полицијске испоставе за безбедност на рекама, припадници Жандармерије, Полицијске бригаде као и припадници полицијских управа Панчево, Смедерево и Пожаревац.

У циљу проналаска Матеја Периша преко Интерпола обавештене су и полиције земаља у окружењу.

“Још једном апелујемо на медије и позивамо их да се због осетљивости теме, саосећања са родитељима и породицом несталог младића, и ремећења даљег тока истраге, не шире дезинформације и не пласирају непроверене снимке којима инсинуирају наводне сценарије који су претходили нестанку”, закључује се у саопштењу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92