in

Ulaznice za “Srpska open” u preprodaji po ceni i od 19.000 KM, oglasio se MUP Srpske

Ulaznice za “Srpska open” u preprodaji po ceni i od 19.000 KM, oglasio se MUP Srpske

Karte su se prodavale po danima, najjeftinije su bile one za početak turnira. Za prvi dan turnira cena ulaznice bila je 13 KM, a za drugi dan 17 i 26 KM. Ulaznice za sredu i četvrtak (19. i 20. april.) su bile 34 i 43 KM. Oni koji su želeli da gledaju mečeve u petak morali su da plate 43 i 51 KM.

Dok za subotu i nedelju, polufinalne i finalne dane turnira karte su bile najskuplje. Za polufinale je koštala 51 i 60 KM, a za finale 68 i 77 KM.

Mnogi su, piše list, iskoristili brzu kupovinu, uzeli više karata, pa se one sada preprodaju po visokim cenama, za sada je rekord 19.000 maraka.

Navode da je u potrazi za “kartom više” jedan gospodin odlučio da napravi “neodoljivu ponudu za mogućnost gledanja Novaka Đokovića i drugih teniskih zvezda uživo u Banjaluci. On je na popularnom sajtu za prodaju i kupovinu “Olx” objavio da prodaje ulaznice za Srpska open ali i golfa 7.

“Na prodaju dve karte za treći dan turnira “Srpska Open”. Uz kupovinu karata na poklon dobijate vozilo Volkswagen Golf 7, 1.6, 77 kw, 2013 godina”, stoji u oglasu.

MUP radi na identifikovanju preprodavaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske radi na identifikovanju i sankcionisanju lica koja se bave preprodajom ulaznica za teniski turnir Srpska open, koji će biti održan u Banjaluci od 16. do 23. aprila.

“Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbednosnom ambijentu, ali i kako bi sprečili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir”, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

“Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mera kako bi se ispoštovali svi bezbednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /