in

Велики мурал Амфилохија у Тивту, Бокешки форум за уклањање

ТИВАТ –

Велики мурал са ликом преминулог митрополита црногорско-приморског Амфилохија осликан је у центру Тивта и док из Бокешког форума, који је део локалне власти у у овом граду кажу да ће учинити све да мурал буде уклоњен, из CEDIS-а, на чијој згради је мурал осликан, поручују да за њих мурал није споран.

Из Бокешког форума поручују да су се увек залагали за мултиетнички Тиват, грађанску и секуларну државу у којем ничија права и осећаји неће бити угрожени.

Ипак, уз дужно поштовање, сматрају да је духовницима место у верским објектима. Тврде да такви случајеви доводе до још већих подела међу људима.

Извршни директор CEDIS Владимир Чађеновић, пак, каже, да што се мурала тиче, нема ничег спорног.

„Није увредљивог садржаја,већ је осликан један од највећих духовника 20. и почетком 21. века, поштованог у целој православној васељени. Види се да је то рад неког уметника, вероватно из Тивта“, казао је Чађеновић за Радио Црне Горе.

Рекао је да неће дати налог да се уклони мурал будући да је, како је казао, реч о човеку који је задужио, не само Црну Гору, и по коме се Црна Гора препознавала и препознаваће се дуго времена.