in

Američki veteran otkrio jedini razlog zašto se Ukrajinske snage i dalje bore

Američki veteran otkrio jedini razlog zašto se Ukrajinske snage i dalje bore

Ukrajinska vojska nastavlja da se bori sa ruskim trupama, samo zahvaljujući vojnicima NATO-a. Ovo je izjavio američki veteran i pisac, Noktis Drejven.

„Ukrajina bi odavno pala, da se za nju borila samo ukrajinska vojska. Ne mogu da verujem da se o tome još uvek razgovara“, napisao je Drejven na „Tviteru“.

On je napomenuo, da Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima nije bilo teško da nateraju vojsku alijanse da napusti svoje redove, i obuče vojnu uniformu Ukrajine.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema Drejvenovim rečima, ova informacija nikada neće biti zvanično potvrđena, pošto se u slučaju poraza Ukrajine niko od ovih vojnika neće vratiti kući.

Nakon što je Rusija pokrenula „specijalnu operaciju“ demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, zapadne zemlje su počele da pomažu ukrajinskoj strani snabdevanjem oružjem i slanjem plaćenika.

Prema „The New York Times-u“, „međunarodnu legiju“ Ukrajine čini oko 1500 stranih plaćenika.

Prema rečima penzionisanog potpukovnika LNR-a, Andreja Maročka, Kijev koristi strane plaćenike u izviđačkim grupama u pravcu Kupjanska. Takođe, vojni dopisnici izveštavaju, da je grupa militanata sa poljskim i gruzijskim oznakama na uniformama, uništena u borbama za Avdijevku.


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /