in

Britanski tenkovi ušli u Ukrajinu (VIDEO)

Britanski tenkovi ušli u Ukrajinu (VIDEO)

Britanski tenkovi „Čelendžer 2“ koji su dati Ukrajini, već su isporučeni borbenim jedinicama, ali nisu poslati na front. Internetom kruži video snimak sa britanskim tenkovima, navodno snimljenim u Žitomirskoj oblasti.

Velika Britanija je Kijevu isporučila 14 glavnih borbenih tenkova „Challenger 2“, koja su stigla u Ukrajinu ovog meseca, što je potvrdio i ukrajinski ministar odbrane, Aleksij Reznikov, nazivajući ih „fantastičnim vozilima“.

Sada su se pojavile informacije, da su tenkovi već otišli ​​u aktivne jedinice, ali ne na liniju dodira, već u pozadinu. Video sa „Challenger-om 2“ sniman je u Žitomirskoj oblasti.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

U principu, to su želeli zapadni sponzori Kijeva, koji su zahtevali da se isporučeni tenkovi ne šalju na liniju fronta, dok se ne nakupi veliki broj oklopnih vozila. Na Zapadu smatraju, da tenkovi raspoređeni na liniju dodira u malom broju neće pokazati „punu efikasnost“.

Britanci se plaše da će „Challenger 2 MBT“ pasti u ruke ruske vojske, pa su razvili plan u kojem bi ukrajinske posade trebalo da preduzmu sve moguće radnje, i da evakuišu oštećeni tenk sa bojišta.

Pored toga, predloženo je postavljanje eksploziva u tornjeve sa daljinskim upravljanjem, kako neprijatelj ne bi dobio „tajnu opremu“. Da li je to učinjeno, nije poznato.

U međuvremenu, pojavile su se informacije, da Oružane snage Ukrajine nameravaju da opreme zapadne tenkove dodatnom zaštitom, posebno ugradnjom dinamičke zaštite.

Pogledajte video:


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /