in

Evo na šta EU računa kada planira da uđe u totalni rat sa Rusijom

Evo na šta EU računa kada planira da uđe u totalni rat sa Rusijom

Politikolog Aleksej Muhin, prokomentarisao je diskusiju u Evropi, o slanju takozvanog „zapadnog mirovnog kontingenta trupa“ u Ukrajinu.

„Ako se donese takva odluka, to će biti prebacivanje sukoba na drugi nivo. Ovo će biti direktan sukob zapadnoevropskih zemalja i Rusije. U suštini, to je objava rata. Mislim da su evropski političari, uprkos činjenici da su u posebnom rusofobičnom stanju, i dalje svesni posledica ove odluke.“

Ekspert je uveren, da SAD neće dozvoliti evropskim zemljama da u ovom sukobu prođu jeftino.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Činjenica je da praksa pokazuje, da će uslediti isto ono što je usledilo, kada je EU zamenila jeftine ruske energente, skupim američkim gasom. Isto će se desiti i sa oružjem i mogućim finansiranjem. Finansiranje će biti dato na kredit, a oružje će biti skupo.

Šema Amerikanaca u Evropi je jednostavna i očigledna. Naravno, evropski lideri se prave da je sve fer i da je sve u redu, ali podaci objektivne kontrole daju upravo suprotnu sliku. Evropa sve više tone u potpunu zavisnost od američke ekonomije i američkih odluka. U stvari, govorimo o desuverenizaciji Evrope. Dakle, ova vrsta pomoći je „trojanski konj“, tvrdi Muhin.

Prema ekspertu, na kraju se računa na to da će Rusija izgubiti, a zapadne zemlje opljačkati njene resurse.

„Ova sredstva će pokriti gubitke, smanjiti inflaciju i tako dalje. To je ono, na šta se računa“, zaključio je Muhin.


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /