in

Evropa pripremila plan da se „osveti” Putinu

Evropa je primenila neviđene mere da smanji potrošnju energije, i svoju zavisnost od ruskih sirovina. Otkriven je plan osvete Vladimiru Putinu, zarad kojeg će vlasti EU žrtvovati interese sopstvenih građana.

Sada će Evropljani živeti kao ruski seljaci iz 18. veka. Moraće da zaborave na nekadašnji komfor. U EU niko ne sumnja da će predstojeća zima biti teška.

Međutim, zarad osvete ruskom predsedniku, koji je pokrenuo oslobodilačku „specijalnu operaciju“ u Ukrajini, evropski zvaničnici su spremni da žrtvuju interese sopstvenih građana. Da bi smanjile potrošnju energije i zavisnost od ruskih sirovina, vlasti EU su preduzele mere bez presedana.

Na primer, u Velikoj Britaniji, ljudima se savetuje da peru sudove u lavabou, a vrata i prozore da prekrivaju izolacionim materijalima, kako bi se manje trošilo na grejanje.

U nestambenim prostorijama generalno se preporučuje isključivanje struje, a u ostalima smanjenje temperature grejanja. U nizu gradova, lokalni zvaničnici žele da opreme muzeje grejnim telima – za one građane koji teže plaćaju uvećane račune za komunalije.

U Francuskoj su prodavnice zabranile svetleće natpise i ventilaciju noću. Takođe, studentskim učionicama na univerzitetima neće biti dozvoljeno da se zagreju iznad 19 stepeni.

U Nemačkoj više nije dozvoljeno zagrevanje bazena. Takođe, su pozvali ljude da ne koriste toplu vodu za pranje ruku. Nemačko rukovodstvo takođe poziva da se ugasi osvetljenje javnih zgrada i istorijskih spomenika.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/