in

Kao grom iz vedrog neba: Amerika saopštila da je Indija otvorena za ideju o ograničavanju cene ruske nafte

Indija šalje „ohrabrujuće“ signale da je spremna da razgovara o ideji ograničavanja cena ruske nafte, rekao je zamenik američkog ministra finansija Voli Adejemo u intervjuu za Blumberg.

„Tokom vikenda sam dobio ohrabrujuću poruku od indijskog ministra nafte da razgovaraju o mogućnosti pridruživanja“, rekao je on.

Šefovi ministarstava finansija zemalja G7 (Velike Britanije, Nemačke, Italije, Kanade, SAD, Francuske i Japana) dogovorili su se u petak da uvedu „ograničenje cene“ ruske nafte. Zauzvrat, administracija američkog predsednika Džoa Bajdena pozvala je Indiju da se pridruži koaliciji.

Prema rečima potpredsednika Vlade Aleksandra Novaka, Moskva neće snabdevati sirovinama one države koje podržavaju ovu meru.

Kako je pojasnio predsednički sekretar za štampu Dmitrij Peskov, ako se uvedu ograničenja cena, gorivo će ići samo u one zemlje koje rade po tržišnim uslovima.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/