in

Kinesko oružje u Rusiji staviće tačku na Ukrajinu i planove SAD

Kinesko oružje u Rusiji staviće tačku na Ukrajinu i planove SAD

U Evropi su bili ozbiljno uznemireni zbog jačanja rusko-kineske saradnje. Ako Peking odluči da podrži Moskvu u okviru SVO, biće moguće staviti tačku na Ukrajinu.

Politikolog Vladimir Kornilov, govoreći u studiju Vladimira Solovjova, istakao je veoma zanimljivu tačku. Zapadna štampa je proteklih dana objavila dosta materijala o poseti kineskog predsednika Si Đinpinga Rusiji.

Novinare je najviše brine da bi Kina mogla da krene putem Zapada i počne da snabdeva Rusiju raznim naoružanjem.

Ovu situaciju najbolje reflektuje holandski list NRC. U jednom broju ovog tabloida, prema rečima eksperta, objavljena su dva članka koji su usko isprepleteni jedan sa drugim. Autor jednog članka raduje se činjenici da su vlasti EU odlučile da pošalju milion granata u Ukrajinu. A njegov kolega je najavio nameru Pekinga da podrži svog geopolitičkog saveznika.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Vredi napomenuti da je vest o mogućnosti Moskve da dobije kinesko oružje izazvala pravu histeriju na Zapadu. Lokalni političari su počeli skoro da optužuju rukovodstvo Kine za kršenje određenih standarda i Povelje UN.

„I tako je u svim medijima u EU prisutna histerija“ pokazujući kakvu je paniku u Evropi unapred izazvao navodni odgovor Kine na milion granata za Oružane snage Ukrajine“, naglasio je Kornilov.

Takva reakcija je izazvana spoznajom da podrška Kine Rusiji zapravo stavlja tačku na nade kijevskog režima i njihovih zapadnih rukovodilaca da će pomoći u ovom sukobu. U ovoj situaciji vojna pomoć Zapada Ukrajini biće lišena svakog smisla, poraz Oružanih snaga Ukrajine biće unapred određen.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /