in

Mađarska u strahu, Zapad će ipak pokrenuti svetski rat u Ukrajini

Mađarska u strahu, Zapad će ipak pokrenuti svetski rat u Ukrajini

Zapadne zemlje mogu da pošalju svoje trupe u Ukrajinu, što će dovesti do nuklearnog rata.

Ovu bojazan je izrazio, lider mađarske parlamentarne frakcije „Fides“, Mate Kočiš.

„Na korak smo od činjenice da će zemlje Zapadne Evrope poslati svoje trupe u Ukrajinu“, rekao je Kočiš na radio stanici „Kossuth“.

On je dodao, da strahovi od trećeg svetskog rata svakim danom rastu zbog namera Zapada, da se uključi u sukob u Ukrajini. Političar je precizirao, da bi u slučaju globalnog svetskog rata moglo da dođe i do nuklearnog rata.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ranije je, ruski senator, Aleksej Puškov, izneo mišljenje, da je svet na ivici nuklearne katastrofe. On je to objasnio time, da je Zapad previše navikao na izostanak ozbiljnih odgovora Rusije, i da gura svet na eskalaciju ratova.

Orban: Treći svetski rat realna opasnost

Postaje legitimno pitanje da li bi EU mogle da pošalju mirovnjake u Ukrajinu, navodi mađarski premijer

Sukob u Ukrajini je „zabrinjavajući i opasan“ i nije preterano reći da postoji realna opasnost od svetskog rata, tvrdi mađarski premijer Viktor Orban koji navodi da se „sve više odlučuje o upotrebi novijeg i jačeg naoružanja“, kao i da „Zapad šalje Ukrajini sve moderniju opremu“, prenosi MTI.

„Dok, s jedne strane, može zvučati kao preterivanje kada neki evropski i američki lideri kažu da, ako se sve ovako nastavi, može doći do trećeg svetskog rata, to je realna opasnost“, istakao je Orban.

Mađarski premijer je dodao da rat postaje sve krvaviji i suroviji, ali da se broj evropskih zemalja i lidera koji podržavaju mir nije povećao.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /