in

Malo je verovatno da će Bajden preživeti borbu sa Putinom

Malo je verovatno da će Bajden preživeti borbu sa Putinom

Američki oficir, Brent M. Istvud, tvrdi, da predsednik SAD, Džo Bajden, verovatno neće moći da izdrži ozbiljan obračun, sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Bajden je tokom svog predsedničkog mandata više puta pravio javne gafove, a njegovi brojni lapsusi postali su predmet šala širom sveta. Prema Istvudu, Amerikanci bi trebalo da razmotre da li Bajden može da vodi zemlju poput Sjedinjenih Država. Ovo prenosi publikacija „19FortiFive“.

Istvud je izjavio, da ako Bajden nastavi sa svojim nespretnim govorima i fatalnim greškama tokom međunarodne krize, onda to preti Sjedinjenim Državama ogromnim problemima. Postoji velika verovatnoća, da aktuelni šef Bele kuće može da doživi neuspeh u odnosima sa Rusijom.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Odnosi između SAD i Rusije su se sada toliko pogoršali, da bi to moglo dovesti do nuklearne krize, slične onoj koja se dogodila 1962. godine. Ekspert sumnja, da će Bajden, kada se nađe u sličnoj situaciji, moći da je reši.

„Bajden sada ima 80 godina, a to vas tera da se zapitate, da li može da preživi nuklearni obračun sa Putinom“, izveštava Brent M. Istvud.

Bajdenova nesposobnost da adekvatno odgovori na krize, naglašena je u haotičnom povlačenju SAD iz Avganistana 2021. Zbog ovih događaja, tokom jedne od najvažnijih konferencija za štampu, američkom predsedniku je postavljeno oštro pitanje, a on je, umesto odgovora, jednostavno pognuo glavu, gde se videlo da je očigledno zbunjen.

„Ako Bajden ne može da hoda pravolinijski, držeći smotru trupa, kao što je to uradio u Poljskoj, kako će on voditi trupe? Ovo bi trebalo da natera američki narod da se zapita, da li je ovaj čovek prava osoba da bude u Beloj kući u vreme globalne krize“, rezimirao je kolumnista „19FortiFive“.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /