in

Medvedev: Jasno je da će NATO kao mirovnjaci ući u Ukrajinu

Medvedev: Jasno je da će NATO kao mirovnjaci ući u Ukrajinu

Jasno je da će takozvani NATO mirovnjaci ući u sukob na strani naših neprijatelja, dovesti situaciju do tačke bez povratka i izazvati treći svetski rat, poručuje bivši ruski predsednik

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev upozorio je da će svi „mirovnjaci“ koji se pojave na liniji fronta bez saglasnosti Rusije biti uništeni.

„Očigledno je da su takvi ‘mirovnjaci’ naši direktni neprijatelji. Vukovi u ovčijoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu postavljeni na prve linije fronta bez saglasnosti Rusije sa oružjem u rukama i kao direktna pretnja“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

On je dodao da zemlje Alijanse nastavljaju da daju sve od sebe da kijevski režim „napune oružjem, tenkovima i drugom vojnom opremom“, kao i slanjem ubica i krvavih plaćenika.

„Na svaki mogući način podržavaju, veličaju banderovce, daju im razne nagrade i medalje. Dovodite svoje ‘mirovne’ trupe u Ukrajinu sa mitraljezima i tenkovima, u plavim šlemovima sa žutim zvezdama“.

„Kako će se ovo završiti, pokazuje istorijat operacija koje su izvele Sjedinjene Države i njihovi saveznici u raznim delovima sveta. Tragedije u Koreji, Vijetnamu, Jugoslaviji, Iraku, Avganistanu i mnogim afričkim zemaljama“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, jasno je da će „takozvani NATO mirovnjaci jednostavno ući u sukob na strani naših neprijatelja, dovodeći situaciju do tačke bez povratka i izazvati treći svetski rat, kojeg se toliko plaše na rečima“.

„Ostaje samo da se razjasni da li je Evropa spremna na dugi niz kovčega svojih ‘mirovnjaka’?“, upitao je Medvedev.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(RT)


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /