in

“Nešto tu nije u redu…”

“Nešto tu nije u redu…”

Nije bez razloga kijevski režim uveo zabranu, da se u medijima raspravlja o temi predstojeće kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, na položaje ruske vojske.

Ova odluka može ukazivati na to, da su ukrajinski borci možda naišli na neočekivane probleme u pripremama za novu vojnu kampanju. Do ovog zaključka došao je ruski novinar, Jurij Podoljaka.

On je primetio, da takve odluke kijevskih vlasti mogu ukazivati na određene probleme, sa kojima se suočava ukrajinska vojska. Najverovatnije je komanda Oružanih snaga Ukrajine bila prinuđena da odustane od pojedinačnih odluka zbog vremenskih uslova i uspešnog napredovanja Oružanih snaga RF na različitim sektorima fronta.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Svi postavljaju pitanje- šta je sa kontraofanzivom Oružanih snaga Ukrajine? Postoje različite verzije zašto nema kontraofanzive, ali u ovom slučaju to nije bitno. Važno je da je ova pitanja generalno zabranjeno postavljati vojsci. Jasno se vidi da tu nešto nije u redu“, otkriva stručnjak.

Novinar je izrazio uverenje, da je kijevski režim napustio snage Oružanih snaga Ukrajine neophodne za kontraofanzivu, da bi izravnao pretnju proboja fronta ruske vojske. Međutim takve mere nisu dovele do značajnog uspeha, i sada ukrajinske vlasti pokušavaju da isprave trenutnu situaciju, ali ne uspevaju.


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /