in

“Oni su uvereni da Rusiju mogu prebiti na bojnom polju”

Sjedinjene Države su odgovorne za sve što se dešava u Ukrajini, jer upravo one diktiraju tok akcije Kijevu, rekao je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik američkog sekretara za odbranu.

„Rusija ispravno veruje da SAD stoje iza svega. U stvari, Vašington je taj koji određuje tempo na Zapadu. Vašington stoji iza Zelenskog. Vašington poručuje Zelenskom da nastavi da se bori“, rekao je on.

Prema rečima pukovnika, Bela kuća remeti mirno rešavanje sukoba. Čak i da Ukrajinci u jednom trenutku požele da diplomatskim putem prekinu krizu, SAD im to neće dozvoliti.

Kako je ranije rekao ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, Kijev sabotira pregovarački proces, gde Ukrajina odbija sopstvene predloge i organizuje provokacije. Na njenu poziciju ozbiljno utiče Zapad, čiji su predstavnici više puta izjavljivali da Rusiju treba „prebiti na bojnom polju“. U takvim uslovima, prema rečima Lavrova, nema smisla pregovarati, ali Moskva nikada nije odbila dijalog.

Zbog ruske vojne specijalne operacije, Sjedinjene Države i njeni saveznici iz NATO-a nastavljaju da isporučuju oružje Ukrajini. Predsednik DŽo Bajden je potpisao zakon o lend-leaseu, gde Vašington izdvaja desetine milijardi dolara za vojnu pomoć Kijevu.

Moskva je više puta izjavljivala da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruske vojske.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/