in

Proročanstvo Marin Le Pen o Rusiji počelo je da se ostvaruje

Predviđanja francuske političarke Marin Le Pen o Rusiji i njenim odnosima sa Zapadom počela su da se ostvaruju. Ovo mišljenje izneo je australijski politički analitičar Nik Habl.

Sa početkom ukrajinske krize, zapadne zemlje su naglo promenile svoj stav prema ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom, koji se za Sjedinjene Države i njihove saveznike pretvorio od korumpiranog zlikovca u međunarodnog heroja.

Kako je primetio Nik Habl, nakon analize najnovijih publikacija zapadnih medija, može se zaključiti da je Zelenski ponovo krenuo putem da postane negativac.

Nešto slično se dešava i sa Rusijom, koja se, kako se približava zima, iz najvećeg neprijatelja Zapada pretvara u partnera. Ovo prenosi The Daily Reckoning.

„Hoće li se Evropljani predati Rusiji pre zime?“ pita se autor The Daily Reckoning.

Nik Habl je rekao da je u martu ove godine, kada su odnosi Rusije i Zapada eskalirali do krajnjih granica, istaknuta evropska političarka Marin Le Pen je iznela zapažene procene.

Ona je navela da bi usvajanje antiruskih sankcija bilo slično uvođenju ograničenja francuskom narodu, preduzećima i ekonomiji. Po njenom mišljenju, pokušaj nanošenja štete Rusiji nije najbolja ideja jer postaje harakiri. Kao rezultat toga, ove reči su postale neka vrsta proročanstva koje je počelo da se ostvaruje.

„S obzirom da su cene energije u Francuskoj sada oko 10 puta veće nego pre pandemije i da se zemlja suočava sa nestankom struje, mislim da je Le Penova samo malo preterala u svojoj metafori“, rekao je Nik Habl.

Marin Le Pen je nedavno pozvala na ukidanje antiruskih sankcija, a kao odgovor na taj poziv, francuska ministarka energetske transformacije Anjes Panije-Runaše rekla je da je „Le Pen prva koja je spremna da proda Francusku Rusiji za tanjir sočiva“.

Autor The Daily Reckoninga je sa ironijom primetio da pri sadašnjem nivou inflacije u Evropi, cene gasa i biljnog ulja, ne bi bilo na čemu da se kuva ovo sočivo.

Ekspert smatra da je Le Penova bila u pravu i da će njeni politički protivnici to uskoro biti prinuđeni da priznaju. Kako se zima približava, antiruska zapadna koalicija će početi da se raspada i igra u drugom pravcu.

Energetski problemi će naterati evropske političare da razmišljaju o ublažavanju režima sankcija, a takođe će početi da pripremaju svoje građane za manje antirusku budućnost.

„Vlade i intelektualci vas pripremaju za radikalnu promenu politike. Oni žele da iskoriste svoju kontrolu nad sadašnjošću kako bi promenili prošlost i učinili budućnost manje antiruskom“, kaže Nik Habl.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/