in

Rusi dronom uništili sistem poljskih samohodnih topova Krab

Rusi dronom uništili sistem poljskih samohodnih topova Krab

Pojavio se snimak još jedne uspešne upotrebe ruskog drona kamikaza Lancet. Ovog puta, ruski dron je uništio samohodnu artiljerijsku postavu poljskog Kraba.

Vreme i mesto napada nisu precizirani, ali je jasno da se poraz Krabova dogodio nedavno. Na snimku se jasno vidi sneg, koji poslednjih dana neprekidno pada u zoni specijalne vojne operacije.

Po svemu sudeći, „Lancet“ je ušao u trag poljskoj samohodnoj artiljeriji u trenutku dopune municije. Tajming za napad je savršen. Zajedno sa samohodnim topovima pogođeno je i vozilo za transport municije.

Usled eksplozije i naknadne detonacije municije oba vozila su uništena. Najverovatnije je i posada oba vozila uništena zajedno sa opremom. U svakom slučaju, ukrajinska vojska je imala male šanse da preživi nakon takve eksplozije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Dejstva ruskih dronova kamikaza Lancet nedavno su poprimila razmere katastrofe za ukrajinsku vojsku.

Ruske bespilotne letelice su već uništile tenkove, protivvazdušne raketne sisteme S-300 i artiljerijske oruđa Giacint-B.

Poljski samohodni topovi „Krab“ mogu se nazvati omiljenom metom ruskih dronova.

Podsetimo, nakon modernizacije, ruske bespilotne letelice Lancet kamikaze dobile su priliku da gađaju čak i teško oklopna vozila.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /