in

Rusija preti zapadnim trupama: „Ako priđete blizu fronta, bićete zbrisani“

Rusija preti zapadnim trupama: „Ako priđete blizu fronta, bićete zbrisani“

Mirovne snage čije se raspoređivanje u Ukrajinu pod okriljem NATO-a trenutno razmatra u Evropi, biće eliminisane ako se pojave na frontu bez pristanka Rusije.

Ovo je saopštio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Očigledno je da su takvi mirovnjaci naši neprijatelji, vukovi u ovčijoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu raspoređeni na frontu bez saglasnosti Rusije, sa oružjem u ruci i predstavljajući direktnu pretnju za nas“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, „ti mirovnjaci“ moraju biti nemilosrdno uništeni jer su „neprijateljski vojnici“ i „poginuće u toku borbe“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Da li je Evropa spremna za dug niz kovčega koji drže njene mirovnjake“, upitao je on.

Medvedev je rekao da su istinske namere NATO-a da stacionira mirovne trupe u Ukrajini, koje bi bile naoružane jurišnim puškama i tenkovima, a nosile bi, kako je naveo „nekakve plave šlemove sa žutim zvezdama“.


Medvedev je podsetio da se potencijalni rezultati takvih akcija mogu videti u „istoriji operacija koje su SAD i njihovi saveznici vodili u različitim regionima sveta, uključujući Koreju, Vijetnam, Jugoslaviju, Irak, Avganistan i brojne afričke zemlje“.

„Jasno je da se takozvane mirovne snage NATO-a jednostavno spremaju da uđu u sukob na strani naših neprijatelja kako bi doveli situaciju na tačku bez povratka i pokrenuli Treći svetski rat, za koji tvrde da ga se toliko plaše“, poručio je Medvedev.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(Tanjug)


The post Rusija preti zapadnim trupama: „Ako priđete blizu fronta, bićete zbrisani“ first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /