in

Ruski brod napravio neobične manevre u blizini Škotske

Ruski brod napravio neobične manevre u blizini Škotske

Manevri ruskog tegljača kod Šetlanda privukli su pažnju NATO-a. Ove podatke je izneo britanski novinar, Alister Munro.

Pre nekoliko dana pažnju NATO-a privukao je ruski tegljač „Nikolaj Čiker“, koji je krstario severno i južno od istočne obale Šetlanda, u blizini Škotske. Prema rečima Munroa, zapadna vojska i političari, smatrali su kretanje ruskog broda prilično neobičnim, prenosi „The Shetland Times“.

Ruski tegljač, koji je privukao međunarodnu pažnju svojom aktivnošću kod obala Škotske, kreće na sever sa ostrva, nakon što je neko vreme bio pod nadzorom broda NATO-a.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kolumnista „The Shetland Times-a“ naveo je, da je ruski tegljač nekoliko dana krstario napred-nazad u blizini oblasti, u kojima se nalazi kritična britanska energetska infrastruktura. U blizini Šetlanda nalaze se naftovodi i gasovodi, koji isporučuju energiju lokalnim fabrikama za preradu.

Manevri ruskog broda su zbunili Britaniju, jedan od poslanika se čak obratio parlamentu za pojašnjenje.

Ove nedelje, poslanik Alister Karmajkl, zatražio je od britanskog parlamenta garancije, u vezi sa bezbednošću infrastrukture nakon neuobičajenog kretanja ruskog broda.

Poslanik je u svom apelu pozvao vlasti da razmotre situaciju, pošto niko u Britaniji ne zna šta tačno radi ruski brod. Ona je, prema njegovim rečima, krstarila severno i južno od istočne obale Šetlanda, a zatim je zaokružila ostrva i ponovo nastavila svoje neobične manevre.

„Izgleda da niko ne zna šta ovaj brod radi“, rekao je Alister Karmajkl.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /