in

SAD su najavile pripremu rata sa Rusijom i Kinom

SAD su najavile pripremu rata sa Rusijom i Kinom

Sjedinjene Države su najavile pripreme za sukob sa Kinom i Rusijom, pošto ove sile predstavljaju pretnju za Belu kuću, rekao je bivši novinar Fox News-a, voditelj Klejton Moris.

„SAD su upravo objavile da se spremaju za rat sa Kinom i Rusijom u isto vreme, jer ne možemo jedno bez drugog, zar ne? Vidite šta se dešava kada ljudi počnu da gube moć? Postaju veoma opasni, a SAD gube moć veoma brzo“ rekao je voditelj.

On je takođe dodao da je šef Pentagona, Lojd Ostin ove nedelje objavio vojni budžet za 2024. godinu . Projekat je prema rečima novinara, „direktno usmeren na Kinu“, a budžetom je predviđeno povećanje potrošnje na „napad na Kinu“ za 40 odsto.

Prema saopštenju Pentagona, Peking predstavlja „najočigledniju i najozbiljniju pretnju nacionalnoj bezbednosti SAD“ pošto se pojavljuje kao ekonomska supersila.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„ Predstavnici Pentagona žele da verujete da će uskoro biti kineskih vojnika u vašoj kući i u vašem dvorištu. Dakle, žele da vas zastraše. Budite na oprezu kada roštiljate u dvorištu, jer kineski vojnici će hteti da vam ukradu hot-dog“, primetio je Moris sa ironijom.

Mnogi američki političari su govorili o rastućoj pretnji Sjedinjenim Državama od Rusije i Kine. Na primer, Mark Mili predsednik Zajedničkog štaba Pentagona, izrazio je zabrinutost zbog približavanja Moskve, Pekinga i Teherana, a šef Pentagona Lojd Ostin rekao je za ekonomiju Kine da brzo raste i predstavlja pretnju po bezbednost Amerike.


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /