in

“Srbima fantastično idu na ruku promene u svetu, pa i „genijalna“ odluka Nemačke da se potčini Americi”

Jedan od osnivača Mi, glas iz naroda – advokat Branko Pavlović – uveren je da pred Srbijom izuzetno dobra perspektiva na pet, deset ili petnaest godina, ako na ključnim nacionalnim pitanjima, pogotovu ove godine, ne bude uzmicala ni milimetar.

U intervjuu Sputnjiku, zamoljen da kaže kako vidi Srbiju kroz pet i deset godina, rekao je:

„Iskreno, sve bolje i bolje, zbog toga što mi primenjujemo potpuno pogrešan makroekonmski koncept. Prema tome, ako bismo primenjivali bolji, imali bismo minimalno duplo bolje rezultate.

Mi imamo ogromna finansijska sredstva koja ne koristimo. Ako ih koristimo – može značajno bolje da bude.

Mi imamo ogroman ljudski potencijal – i ovi ljudi koji su napolju i ovi koji su u Srbiji – ali se ne koriste, ili se koriste na potisnutom nivou, drugom i trećem umesto na prvom nivou.

Imamo i vrlo dobru međunarodnu poziciju – u ekonomskom i trgovinskom smislu – koju suštinski ne možemo da koristimo jer smo neokolonijalna država u kojoj nije predviđeno da tvoje preduzeće napada nekakva druga tržišta nego da tvoje tržište bude u funkciji kapitala kolonizatora.

Dakle, strahovito veliki broj vrlo važnih poluga je nama načelno na raspolaganju ali ih ne koristimo.

Kako bude jačala ova snaga – MI, glas iz naroda i drugi koji će krenuti istim putem – tako ćemo sve više osvajati taj prostor.

I, sa druge strane, međunarodne okolnosti se menjaju ogromnom brzinom.

To je ono što je rekao Aleksandar Pavić: Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska! Reč je o procesima propadanja u odnosu na narastajuće snage BRIKS-a i Šangajske organizacije za saradnju. U tim relativnim odnosima, to zaista spušta Ameriku i njene satelite u pogledu moći, uticaja itd.

To je nama sve odlično! To nama ide fantastično na ruku!

Dalje će, zbog genijalne ideje Nemačke da svoje interese podredi američkim, previranja i lomovi unutar ključnih država EU, u par godina koje su pred nama dovešće do razlamanja iluzije o EU i bajkovitih priča.

To je lekovito za nas!

U spoju svih tih elemenata, ako se samo držimo čvrsto na ključnim nacionalnim pitanjima i ne uzmičemo ni milimetar, pogotovu ove godine, onda je perspektiva na pet, deset ili petnaest godina izuzetno dobra!“

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(Mediji)

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /