in

Sudbina zapadnog rukovodstva zavisi od ishoda rata sa Rusijom

Zapad, postavljanjem gornje granice cene ruske nafte, rizikuje da izgubi u ekonomskoj konfrontaciji sa Rusijom, smatra senator Aleksej Puškov.

Prošle nedelje, šefovi ministarstava finansija G7, koji uključuje Veliku Britaniju, Nemačku, Italiju, Kanadu, SAD, Francusku i Japan, u završnoj izjavi nakon sastanka, potvrdili su plan za uvođenje „ograničenja cena“ ruskoj nafti i zabrani morskog transporta nafte i naftnih derivata iz Rusije ako se ne kupuju po ograničenoj ceni. G7 je takođe pozvao sve zemlje da se pridruže inicijativi.

Istovremeno, dan ranije, potpredsednik Vlade Aleksandar Novak rekao je da Rusija neće isporučivati naftu zemljama koje bi postale strane u sporazumu o prinudnom popustu na ruske sirovine.

„Evropa kida energetsku pupčanu vrpcu koja ju je povezivala sa Rusijom. Ali zbog ogromnih resursa kojima Rusija raspolaže, Evropa je u opasnosti da izgubi“, napisao je parlamentarac na svom Telegram kanalu.

Zapadni svet je, primetio je Puškov, spreman da podnese značajne žrtve kako bi sprečio „pobedu Rusije nad Ukrajinom i oterao rusku ekonomiju u „crnu rupu”. Trenutno se, prema rečima senatora, ruski resursi bore sa zapadnim sankcijama.

Od ove borbe zavisiće sudbina zapadnog rukovodstva“, rekao je Puškov.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/