in

Ukrajina će prestati da postoji u granicama iz 1991.

Premijer Krima Sergej Aksjonov smatra da Ukrajina više neće postojati u granicama iz 1991. godine, ali će završetak specijalne vojne operacije biti samo prva faza njene demilitarizacije.

„Ukrajina u granicama iz 1991. godine više neće postojati, možete je nazvati kako god hoćete, ali će najverovatnije biti potpuna likvidacija ukrajinske državnosti. Istovremeno, ono što ostane od teritorija posle kapitulacije ukrajinskih vlasti, pokušaće da preuzme NATO. Naravno, oni neće napustiti svoju agresivnu politiku“, izjavio je Aksjonov.

„Siguran sam da će na preostalim teritorijama pokušati da stvore neprijateljsku enklavu za Rusiju, pokušaće da ojačaju granice ovih teritorija što je više moguće, nastaviće da stvaraju probleme, destabilizuju situaciju, i utiču na kurs adaptacije oslobođenih teritorija.

Pobeda dela Novog svetskog poretka biće prolazak prve etape demilitarizacije Ukrajine.. Dakle, politički procesi će se nastaviti, u kojima će biti neophodno biti u toku, i raditi na tome, da novi neprijatelj ne izraste pored nas u ozbiljnijem obliku“, zaključio je Aksjonov.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/