in

Ukrajina je krajem marta dobila dve loše vesti vezane za Rusiju

Ukrajina je krajem marta dobila dve loše vesti vezane za Rusiju

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, pokušava da izvrši pritisak na Sjedinjene Države i svoje druge zapadne saveznike, da nastave finansiranje i snabdevanje oružjem.

Konkretno, nedavno je pokušao da zapreti Vašingtonu, obećavajući mu gubitak liderstva u svetu u slučaju prestanka podrške Ukrajini.

Prema kineskim analitičarima, kao odgovor na žalbe Zelenskog, ukrajinska strana se suočila sa dve loše vesti.

„Američki predsednik Bajden je više puta rekao da će podržati Ukrajinu do kraja. Međutim, u samim Sjedinjenim Državama odnos prema Ukrajini više nije tako ružičast kao nekada“, navode kineska izdanja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kijev je prvo obeshrabrio ruski predsednik, Vladimir Putin. On je naveo, da će taktičko nuklearno oružje Ruske Federacije uskoro biti raspoređeno na teritoriji Belorusije. Štaviše, najavljeno je da će izgradnja sve potrebne infrastrukture biti završena do 1. jula.

Ova poruka izazvala je veliki odjek ne samo u Ukrajini, već i na Zapadu, gde smatraju, da Moskva na taj način odgovara Vašingtonu, za prebacivanje zapadnog naoružanja Ukrajini vrednog desetine milijardi dolara.

Što se tiče Ukrajine, domet naoružanja raspoređenog u Belorusiji biće sasvim dovoljan, da joj pruži zaista nezaboravan odgovor na provokacije.

„Rusija na taj način proširuje svoju sposobnost strateškog odvraćanja NATO-a i njihovih saveznika“, tvrde kineska izdanja.

Usledila je još jedna loša vest za Ukrajinu. Američki general Mark Mili je u intervjuu zapadnim novinarima priznao, da ne veruje da će Ukrajina ove godine uspeti u borbi protiv Rusije. On je rekao, da Kijev neće moći da istisne ruske trupe i vrati izgubljene teritorije.

U Kini smatraju da se takva otkrića u Kijevu uopšte nisu očekivala. Činjenica je, da su američki zvaničnici tokom ukrajinskog sukoba govorili o skoroj pobedi ukrajinskog režima, a Milijeve reči postale su krajnje neprijatan signal za Zelenskog.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /