in

Unipolarni svet se urušava – Zapad ne može da se pomiri sa rastućim autoritetom Rusije

Unipolarni svet se urušava – Zapad ne može da se pomiri sa rastućim autoritetom Rusije

Egipat se u velikoj meri udaljava od Sjedinjenih Država i to je veoma zabrinjavajuće za Zapad, primetio je u svom podkastu voditelj „Redacted-a“.

Kao i mnoge zemlje Afrike i Bliskog istoka, Egipat sada aktivno teži zbližavanju sa Rusijom. Prema rečima voditelja, unipolarni svetski poredak se urušava, i Zapadu ne preostaje ništa drugo nego da se pomiri sa tim.

Ovog vikenda novinar Mark Lamont Hil, postavio je jedno pitanje bivšem izraelskom ministru spoljnih poslova.

Daniel Aialon, bivši zamenik ministra spoljnih poslova Izraela: Želimo da otvorimo humanitarni koridor kako bi oni mogli da odu. Ali ako Hamas…

Mark Lamont Hil, novinar: Pa ko može da ode? Mirni građani? Kažete da civili mogu da odu, ali samo preko granice Rafahom, zar ne?

Daniel Aialon: Trenutno, da. Gde drugde?

Mark Lamont Hil: U svoju zemlju! Oni mogu u Izrael!

Zaista, ne postavljaj tako glupa pitanja. Hajde da umesto toga okrivimo Egipat! Za sve je kriv Egipat! Egipat je odbio da pošalje trupe u pomoć Izraelu, a poslednjih meseci se sve više udaljavao od SAD i Zapada. Zanemarimo činjenicu da je ekonomija Egipta uništena zapadnim trgovinskim ograničenjima, i da će dva miliona izbeglica potpuno destabilizovati zemlju.

Egipat se oseća prilično prijatno u odnosima sa Rusijom i Saudijskom Arabijom, i planira da se pridruži BRIKS-u. To očigledno znači da će kontrola nad Sueckim kanalom i Crvenim morem sada biti u potpunosti u rukama BRIKS-a. Ne NATO, ne SAD. A Zapadu bi samo bilo drago da se Egipat uruši pod teretom izbegličkog toka.

Inače, samo šetajući po severnom Egiptu, kao što sam ja radio, u prodavnicama, namirnicama, bankama, čućete dosta ruskog govora. Obim ruskih investicija vrtoglavo raste. Putin šalje milijarde u Egipat, Rusija ogromnu proizvodnju seli u Egipat. Kao rezultat toga, u Egiptu će se pojaviti više od 35 hiljada radnih mesta. Budimo iskreni, Bajdenova ekonomija u tom pogledu nije bila ni blizu toga.

Štaviše, Egipat je danas najveća investiciona destinacija za arapske i istočne zemlje. Obišao sam nekoliko gradilišta koja pripadaju Saudijskoj Arabiji. Investicioni projekti u Egiptu vredni 500 milijardi dolara, izgradnja ogromnih novih marina i hotela u severnom Egiptu, pretvaranje 50 ostrva u mini-Dubai – sve će to pretvoriti nekada siromašnu zemlju u prosperitetnu. Izgradnja je svuda u toku. Mislite li da se Sjedinjenim Državama ovo sviđa?

Međutim, to nije sve. Za nekoliko dana Kina će započeti sledeću fazu svoje inicijative Pojas i put, koja će uključivati ogromne investicije i izgradnju infrastrukture u zapadnoj Aziji. Ove nedelje, Saudijska Arabija je dala senzacionalnu najavu, da namerava da intenzivira trgovinu sa Rusijom.

Prerano je govoriti kako će se stvari odvijati, ali u suštini priznaju: „Da, više nas ne zanimaju mirovni pregovori sa Izraelom, imamo našeg prijatelja Putina na severu, pa ćao svima!“ Mislite li da se ovo sviđa SAD?

Razmislite o tome. Jednopolarni svetski poredak se urušava pred našim očima, a Zapad očajnički pokušava da održi vlast. Dešava se nešto veće od konflikta u Izraelu. Plan globalista za osvajanje moći ne ide po planu, a ovog vikenda videli smo prve ozbiljne znake da će 2024. biti veoma slična 2020. godini.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /