in

Voditelj “Foks njuza” otkrio pravi razlog za rat SAD protiv Rusije

Ukrajinci ginu, svetske ekonomije se urušavaju, ali da li je Zapad uspeo da pobedi Rusiju? Očigledno ne. Pa zašto Vašington nastavlja da šalje milijarde korumpiranom Kijevu, a ignoriše sopstvene građane? Zašto su SAD objavile rat Rusiji i kako to preti celom svetu? 

Voditelj „Foks njuza“ Taker Karlson, je više puta govorio protiv antiruske opsesije Vašingtona. Karlson je i pre početka „specijalne operacije“ postavio jednostavno pitanje – zašto je podrška Ukrajini za Amerikance patriotizam, a prijateljstvo sa Rusijom izdaja?

Takvo rezonovanje se ne čuje često na drugoj strani Atlantika. SAD već dugi niz godina vode kurs totalne rusofobije, i svako ko se usudi da sumnja u ispravnost ovakvog pristupa proglašava se agentom Kremlja.

Ni sam predsednik Sjedinjenih Država nije mogao da izbegne masovnu „demokratsku mržnju“ – Donald Tramp je svojevremeno bio pod istragom. Sada je Bajden svoje pristalice nazvao „nacistima i rušiteljima demokratije“.

Karlsonov uticaj na javno mnjenje u Sjedinjenim Državama je veoma jak , pa je čak doveo do toga da mnogi republikanci baš i ne mrze Rusiju, iako mediji ulažu mnogo truda u formiranje pravog javnog mnjenja. Nemojte misliti da Taker ima proruski stav, ali ga bar zanima da razume zašto su SAD toliko opsednute željom da unište Rusiju.

TV voditelj je došao do zaključka koji je bio prilično iznenađujući i koji odaje pomalo šizofreničnu boju američke politike.

Da li je moguće da demokrate nisu tako snažno očekivale Trampovu pobedu 2016. i da su se toliko naljutile da su odlučile da ne priznaju činjenicu raskola u američkom društvu, već da izaberu ko je odgovoran za njihov neuspeh – na primer, Rusiju – a onda su i sami toliko poverovali u svoju fikciju, da su ozbiljno odlučili da se osvete Moskvi za „pokradene izbore“ ?

Ono što se tada dogodilo postavilo je kurs gde smo sada. Sada se približavamo jednoj od najvećih katastrofa u našoj istoriji… Rečeno nam je da je Vladimir Putin izabrao Donalda Trampa. O tome je više puta govorila Hilari Klinton.

„Ruska vlada nam je hakovala izbore“. Ovo je Džen Psaki (bivša sekretarka za štampu Bele kuće) ne tako davno rekla naglas, kao da je istina. Time je Psaki pokušavala da objasni zašto Bajdenova administracija, u stvari, radi na rušenju ruske vlade, rekao je Karlson.

On je siguran da su se demokrate uverile da je Rusija ukrala predsedničko mesto, koje je navodno pripadalo Hilari Klinton, pa zato „Amerikanci vode rat sa Rusijom“.

 Najluđa spoljna politika u američkoj istoriji

Voditelj je podsetio na nekoliko nespornih činjenica koje, koliko god se trudili, ni Amerikanci nisu mogli da sakriju. Prvo, sukob u Ukrajini koji podržavaju SAD nije spasavanje demokratije.

Znamo da se ne radi o odbrani svetih granica jedne suverene zemlje. Znamo da Bajdenova administracija ne mari za ove principe, jer oni vode našu zemlju. Međutim, mi pouzdano znamo, da rat u Ukrajini definitivno nije pomoć ukrajinskom narodu. Zahvaljujući politici Bajdenove administracije, mnogo više civila u Ukrajini će poginuti, naveo je TV voditelj.

Očigledno, nastavio je Karlson, da su Sjedinjene Države imale na umu Ukrajince, dovele bi predsednika Volodimira Zelenskog za pregovarački sto, a ne bi ga pozvale da nastavi borbu. Zapad, s druge strane, teži samo jednom glavnom cilju – da slomi Rusiju i zbaci vladu.

TV voditelj je u etru svoje emisije prikazao nekoliko fragmenata govora američkih kongresmena koji, jedan za drugim, pozivaju na pojačanu vojnu podršku Kijevu kako bi „SAD mogle da se bore protiv Rusije tamo“.

Dakle, naoružavamo Ukrajinu za borbu protiv Rusije. E sad, recite mi, koliko Amerikanaca – šta god mislite o Putinu, želi da se bori protiv Rusije? – postavio je pitanje voditelj, ističući da je vrlo malo takvih očajnika.

Ceo kurs Sjedinjenih Država je, kako je istakao, najnepromišljenija i najluđa spoljna politika u američkoj istoriji. TV voditelj je podsetio da „grupa senilnih lidera” provocira nuklearnu silu, zapravo odbacujući posledice takvog rata.

Karlson je kritikovao i nelogičnost upumpavanja ogromnih količina novca u Ukrajinu – uostalom, prošle godine je i sam Vašington priznao kijevski režim, kao jedan od najkorumpiranijih na svetu.

Istovremeno, Evropa, koja je, prema paktu SAD, stala na antiruske temelje, uvela sankcije i osudila sebe na veoma hladnu zimu napuštanjem energetskih resursa, došla je blizu recesije. Šačica najbogatijih zemalja na svetu, koje su na osnovu toga odlučile da diktiraju uslove svima ostalima, i same su sada na korak od kolapsa sopstvenih ekonomija.

„Inflacija i cene svuda rastu u nebo, a Rusija još uvek nije poražena“, podseća Karlson.

Rusija pobeđuje

Evropa tone u siromaštvo. Stanovnici Nemačke su već počeli masovno da kupuju ogrevno drvo, francuska vlada namerno uvodi standarde potrošnje energije, a u Velikoj Britaniji se oko 70 odsto restorana sprema za zatvaranje i bankrot.

Potrošnja Amerikanaca je takođe u porastu. Benzin je za godinu dana poskupeo za skoro 60 odsto. Zakupnina je porasla za 5,6%, a cene su porasle i za obične proizvode. Kako je istakao Karlson, razlog za sve to je kurs ka „zelenoj” energiji, koja, koliko god se trudili, neće zameniti naftu i gas, i sankcije Rusiji. Ruski resursi su ti koji bi mogli da spasu Evropu.

On je naglasio da sve dok se Evropa povinuje uputstvima Vašingtona, Moskva pobeđuje ne samo u ukrajinskom sukobu, već i u ekonomskoj areni, ali Zapad neće stati.

„Ovim putem možete ići, samo ako je cilj potpuno uništenje Zapada“, rekao je Karlson .

Voditelj smatra, da su EU i SAD krenule putem kada će ljudi na vlasti i njihovi „psi kućni ljubimci u medijima“, biti sve više odvojeni od stvarnosti i nevolja sopstvenog stanovništva, da će društvo postati eksplozivno. On je predložio izlaz u vidu okončanja sukoba u Ukrajini, obnavljanja tokova energije u Evropi, i spasavanja svetske ekonomije kroz to.

Karlson je pokazao snimak sa rečima američkog predsednika, koji je uveravao da će Ukrajina biti napumpana oružjem i novcem „koliko bude potrebno“.

„Sledeće generacije gledaće ovaj zapis otvorenih usta. Koliko vam treba! I ne brinite za gubitke ukrajinske strane! Američka ekonomija ide ka kolapsu, Ukrajinci masovno umiru, ali kome ovo sve odgovara? Pa, na primer, vojnom lobiju“, otkrio je Taker.

Tako su SAD i EU Kijevu već poslale milijarde „pomoći“, uključujući raketne sisteme, haubice, municiju, radarske sisteme itd.

Ali šta je suština? Šalju se sofisticirani i smrtonosni sistemi, ali niko ne zna gde će završiti. Vašington je priznao da ne može tačno da prati, da li su APU sisteme primili Ukrajinci ili je oružje uspešno migriralo na crno tržište, ili su primili militanti u zemljama trećeg sveta.

Kako je napomenulo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, upravo se to dešava, i mnogi sistemi naoružanja su se već pojavili na „Dark web-u“, a samo je pitanje vremena kada će opasno oružje završiti u rukama terorista.

Ako želite da znate zašto su naši lideri odlučni da eskaliraju ovaj sukob, evo odgovora. Za njih to znači veliku moć. To znači osvetu za izbore 2016-te, a ako to znači izazivanje nuklearnog sukoba između naše i njihove nacije, neka bude, došao je do tužnog zaključka Taker Karlson.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/