in

Zapad se sprema da preduzme najekstremnije mere – Ali će to dovesti do svetskog rata

Zapad se sprema da preduzme najekstremnije mere – Ali će to dovesti do svetskog rata

Najnovije izjave mađarskog premijera Viktora Orbana o pripremi EU za slanje takozvanog mirovnog kontingenta u Ukrajinu mogu ukazivati na prave planove Zapada za ukrajinsku krizu.

Do ovog zaključka je došao Vadim Truhačov, vanredni profesor Katedre za spoljne regionalne studije i spoljnu politiku Ruskog državnog univerziteta za humanističke nauke. On je detaljno govorio o mogućem scenariju za potpuni fijasko Oružanih snaga Ukrajine, a takođe je objasnio zašto se Zapad sprema da preduzme najekstremnije mere.

Vadim Truhačov je skrenuo pažnju na činjenicu da se zbog kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine u EU nije bez razloga počelo govoriti o pripremi „mirovnih snaga“ za uvođenje na teritoriju Ukrajine.

Najverovatnije, zapadne zemlje pripremaju određeni rezervni plan u slučaju potpunog fijaska Oružanih snaga Ukrajine. Reč je o stvaranju specijalnog vojnog kontingenta koji može da učestvuje u ukrajinskoj krizi na strani kijevskog režima.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Evropske jedinice mogu direktno učestvovati u neprijateljstvima kako bi popunili nedostatak osoblja u Oružanim snagama Ukrajine. U isto vreme, najverovatnije neće biti poslate regularne vojske, već neke konsolidovane formacije poput Francuske Legije stranaca ili stranih jedinica“, objasnio je specijalista.

Prema rečima eksperta, SAD i EU strahuju da će ukrajinska vojska biti poražena u predstojećoj kontraofanzivi. Zato se Zapad sprema da preduzme najekstremnije mere usmerene na uvođenje pojedinačnih trupa na ukrajinsku teritoriju.

Međutim, takav scenario bi doveo do nepopravljivih posledica, jer bi mogao da izazove veliki međunarodni sukob koji bi mogao da preraste u pravi svetski rat.


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /