in

Ватерполисти Мађарске “потопили” Србију; Савић: Збогом памети

По два гола за селекцију Србије постигли су Радомир Драшовић и Страхиња Рашовић, док су се по једном у листу стрелаца уписали Ðорђе Вучинић, Лука Пљеванчић и Огњен Стојановић. У селекцији Мађарске најбољи је био Кристијан Манхерц са четири гола, док су по три дали Данијел Ангјал и Акош Конарик.

Подршку нашим ватерполистима и на овом Европском првенству пружила је УНИQА осигурање, званично осигурање ватерполо тима Србије.

Израел је раније данас победио Словенију 9:5. Прво место на табели држи Мађарска са шест бодова, док Србија и Израел имају по три, Израел је последњи без поена.

Србија ће за два дана у последњем колу од 12 сати играти са Словенијом, док ће се Мађарска састати са Израелом.

Савић после Мађарске: Помрачење свега, збогом памети

Нису потребна питања, лудо и незаборавно, помрачење свега, збогом памети, рекао је селектор ватерполиста Србије Дејан Савић после тешког пораза од Мађарске (16:7) на првенству Европе у Сплиту.

“Шта се догодило? Мађарски тим је имао савршену тактику, очекивали смо је и спремали се, али нисмо успели да одговоримо на њихову агресивност у игри без центара”, рекао је Савић, а пренео сајт Ватерполо савеза Србије.

Додао је да неће причати о промашајима, јер је то, како каже, ””глуп алиби””.

“Мађари су били на изузетном нивоу, овако не сме да се представља српски ватерполо, на челу самном, а мислим да тројица-четворица играча нису ни дошли у Сплит”, истакао је Савић.