in

Данас почиње Европско првенство за кошаркаше, “орлови” отпутовали у Праг

У групи А се налазе Црна Гора, Грузија, Шпанија, Бугарска, Белгија и Турска. Мечеви групе А биће одиграни у Тбилисију.

Мечеви групе Б биће одиграни у Келну, а у овој групи биће селекције БиХ, Мађарске, Словеније, Литваније, Француске и Немачке.

Репрезентације Украјине, Велике Британије, Хрватске, Грчке, Италије и Естоније се налазе у групи Ц, а све утакмице ове групе биће одигране у Милану.

Србија се налази у групи Д у Прагу са селекцијама Чешке, Холандије, Финске, Пољске и Израела.

Данас ће бити одиграни мечеви првог кола групе А, а састаће се Шпанија – Бугарска, Турска – Црна Гора и Белгија – Грузија.

Утакмице групе Б су такође данас, а играће БиХ – Мађарска, Словенија – Литванија и Француска – Немачка.

Утакмице првог кола у групама Ц и Д биће одигране сутра. Србија ће свој меч првог кола групе Д играти сутра са Холандијом од 21 час.

Кошаркаши отпутовали, Милутинов остао у Београду

Кошаркаши Србије отпутовали су јутрос у Праг на Европско првенство.

У Праг је отпутовало 11 српских кошаркаша, док је у Београду остао Никола Милутинов, који ће се саиграчима прикључити за викенд пошто се опорави од вирозе. Српски центар неће играти на прва два меча на ЕП против Холандије и Чешке.

Србију ће на шампионату Европе представљати: Дејан Давидовац, Вања Маринковић, Никола Калинић, Владимир Лучић, Душан Ристић, Никола Јокић, Немања Недовић, Марко Јагодић-Куриџа, Василије Мицић, Марко Гудурић, Огњен Јарамаз и Никола Милутинов.

Пласман у осмину финала избориће по четири најбоље пласиране селекције из сваке групе. Елиминациона фаза Евробаскета биће одржана у Берлину.

Титулу европског шампиона брани селекција Словеније, која је пре пет година у финалу победила Србију 93:85.

Европско првенство ће трајати до 18. септембра.