in

Добрев: Да наставимо низ освајања медаља

“Рвање је специфичан спорт, тако да је веома тешко унапред давати било какве прогнозе. Међутим, ако момци буду показали свој пун потенцијал и на прави начин примене све оно што смо радили на тренинзима, онда имамо велике шансе да освојимо медаљу. Од 2014. године сам тренер репрезентације Србије и на свих претходних шест светских шампионата смо освајали бар једно одличје, па је моја жеља и циљ да наставимо тај низ, иако ће конкуренција заиста бити жестока”, изјавио је Добрев, а пренео Рвачки савез Србије.

Уочи такмичења у Арени, рвачи Србије спремаће се у Зрењанину.

“У Зрењанину ћемо се потрудити да усавршимо одређене детаље. Пробаћемо да кроз тренинге на отвореном што је могуће више релаксирамо све такмичаре, а бавићемо се и детаљном анализом противника кроз гледање видео снимака. На располагању имам 15 рвача, од којих ће њих седморица учествовати на Светском првенству, док су остали млади и веома талентовани борци којима ће овај, јако квалитетан рад, бити од драгоценог значаја за будућност”, рекао је селектор Србије.

Добрев је нагласио да је Рвачки савез Србије репрезентативцима обезведио врхунске услове за рад и припреме за Светско првенство.

“Од почетка године спровели смо опсежне припреме. Почевши од боравка у Хрватској где је био крем светског рвања, преко базичних припрема у Белмекену, где смо током 27 дана обавили онај најважнији део базичних припрема, до каснијег рада у Турској и Мађарској. Имали смо сву неопходну подршку и на томе смо веома захвални”, истакао је Добрев.