in

Друга Врбашка трка обара рекорд учесника

ВРБАС –

Друго издање Врбашке трке, која је заказана за недељу 4. септембар, имаће ове године сјајно издање јер ће на овој манифестацији учествовати више од 400 такмичара у свим узрасним категоријама од деце до ветерана.

У сениорској конкуренцији прелиминарне пријаве су стигле од 170 учесника из наше земље и региона. С обзиром на то да се учесници могу пријавити и на сам дан трке нема сумње да ће бројка од 200 такмичара у главној трци бити премашена, па све ово наговештава да ће у недељу на Врбашким улицима бити прави празник атлетике.

саманта, тот

“Изузетно сам задовољна овогодишњим одзивом учесника. Сам податак да ће се у недељу у Врбасу наћи више од четири стотине учесника у свим узрасним категоријама говори све. Оно што је додатни успех организатора је то што овогодишњи број учесника ову манифестацију сигурно ставља на мапу наших најпосећенијих уличних трка” – истиче у име организатора ове манифестације тренер Врбашког атлетског клуба наша позната дугопругашица Саманта Тот.

2, врбаска, трка, траса

Трка ће стартовати у центру Врбаса у 11 часова у конкуренцији најмлађих учесника, тачније њу ће отворити особе са потешкоћама у развоју, деца из предшколских установа и ученици основних школа на 100 метара.

У 11 и 30 стартоваће припадници војске и полиције на хиљаду метара, а од 12 часова и 15 минута уследиће главна трка јер ће на старту бити сениори и сениорке на стази дугој 5 и 10 километара.