in

Кошаркаши Србије вечерас против Холандије стартују на ЕП

Последњу златну медаљу Србија је освојила пре равно 20 година на Светском првенству у Индијанаполису као СР Југославија, а селектор је био Пешић.

“Ја сам своју књигу већ написао, али не ону књигу што сте добили, него своју каријеру. Ја сам своју каријеру написао, а ту сам да помогнем овим младим момцима да напредују и да вратимо српску кошарку на врх. Ја гледам кошарку у Србији као комплетан пакет у коме репрезентација није једина, али је можда најважнија”, изјавио је Пешић на конференцији за медије у Прагу.

Уочи прве утакмице у Д групи против не толико атрактивног ривала, селектор је рекао да не жели еуфорију и да сви ривали заслужују поштовање.

“Треба да верујемо у своје могућности, али да будемо скромни. Нас окружује маса навијача и ви који палите народ у Србији без икаквог разлога. Ја могу да разумем да имате свој став, и треба да имате свој став. Ја сам рекао да је наш први циљ у Прагу да наставимо процес. Само да не изврћете моје речи, то овој екипи није потребно. Мени то не смета, али екипи то није потребно”, рекао је Пешић медијима у Чешкој.

Добре вести за Србију су да је Немања Недовић спреман да помогне екипи и да би већ данас у Прагу могао да се појави центар Никола Милутинов, који је због вируса остао у Београду како би се опоравио.

“Недовић је тренирао изузетно до тог пада када се десио хематом. Он је већ одрадио три тренинга, одрадио је тестове и он је апсолутно спреман. Наравно да би био још спремнији да није доживео то против Словеније и полако ћемо да га уводимо у тим. Ви знате да сам ја радио са њим у два наврата док је био Немања, а сада је већ Недовић”, изјавио је селектор и осврнуо се на стање Милутинова.

“Он је сада супер, много је бољи, али одлука професора Радовановића је била таква да он остане. Ми смо сада врло срећни да је он већ сад оспособљен”.

Пешић је истакао да му је криво што Немања Бјелица и Богдан Богдановић због повреда неће наступити на Евробаскету.

“Бјелица није могао да се прикључи на прави начин. Мени је страшно жао јер сам, када сам узимао репрезентацију, мислио да ћу да радим са њим и он са мном. И Богдановића сам планирао као једног од носећих играча, али нажалост ето тако се десило. Играчи којима смо се синоћ захвалили били су ту до последњег тренинга”, истакао је Пешић.