in

Лига шампиона: Стонотенисерке Новог Сада на Спенсу против Реуса и Филаха

Другу годину заредом стонотенисерке Новог Сада учествују у елтином европском клупском такмичењу. Екипе Реуса и Филаха долазе у појачаном саставу у односу на прошлу сезону, али наше девојке верују у своју добру игру.

“Колико год да су боље на светским ранг листама од нас, мислим да ће им бити врло тешко у Новом Саду. Надам се да ћемо у тој атмосфери бити бољи, прво од самих себе дати 110% и да савладамо фаворизовани Реус”, изјавио је Слободан Стојанов, тренер СТК Нови Сад.

“Најбитније је да се ми боримо да пружимо стварно максимум, да пружимо добру игру и да публика ужива, а што се тиче резултата мислим да ће на тај начин резултат доћи”, саопштила је Тијана Јокић, СТК Нови Сад.

Град Нови Сад уврстио је ове мечеве у спортски догађај од значаја, а подршка је стигла и од чланица шампионске генерације 1967/68. године, које су поделиле своје искуство.

“Нас су бодриле и друге колегинице из екипе и врло смо им биле захвалне, из тог разлога смо дошле данас да навијамо за наше девојке да их бодримо, пошто ће успети”, рекла је Татјана Јечменица, чланица шампионске генерације СТК Нови Сад 1967/68.

Приход од продаје карата искористиће се за учешће наше талентоване стонотенисерке са инвалидитетом Жељане Ристић, како би одиграла два међународна турнира потребна да доживи свој сан и дебитује за репрезентацију Србије.

“Желим да се захвалим девојкама што су ми пружиле прилику да учествујем на 2 неопходна турнира за дебитовање на европском и на једном дивном гесту који ме је стварно дирнуо”, изјавила је Жељана Ристић, СТК “Неос”, Нови Сад.

Утакмице су на програму 6. и 7. септембра у малој дворани СПЕНС-а са почетком у 18 часова и 30 минута.