in

Охи Омојуанфо напустио Звезду, потписао уговор са Брондбијем

Омојуанфо (28) је потписао уговор са Брондбијем до јуна 2025. године.

“Наш досадашњи нападач Охи Омојуанфо каријеру наставља у Данској. Охи, желимо ти много среће у наставку каријере”, објавила је Црвена звезда на свом Твитеру налогу.

Омојуанфо је Црвену звезду стигао почетком године, а имао је уговор са “црвено-белима” до краја 2024.

Бронби је такође потврдио вечерас да је Омојуанфо потписао уговор са данским клубом. Црвена звезда ће добити обештећење за овај трансфер, а Омојуанфо ће у Брондбију носити дрес са бројем девет. Он ће се новим саиграчима прикључити на тренингу у четвртак.

Норвешки нападач је за шампиона Србије постигао 12 голова на 24 меча, а пре Црвене звезде играо је за Молде, Стабек, Јерв, Лилестрем и Холмлију.

Охи: Био сам непожељан, није било проблема са Станковићем

Доскорашњи нападач Црвене звезде је објаснио је да је у Љутице Богдана био непожељан и да није имао никаквих проблема са бившим тренером Дејаном Станковићем.

“Речено ми је да је боље да нађем нови клуб и да ће ми давати све мање шансе да играм. Покушао сам да их убедим да желим да останем и борим се за своје место, јер сам знао да је то нешто што ћу моћи да урадим. Порука коју сам добио била је да нећу добити минуте у игри и да треба то да урадим, да одем. Разговарао сам са господином Милошем Милојевићем после утакмице и рекао му поруку коју сам добио од управе и питао га да ли жели да останем или не. Рекао ми је: Да сам дошао пре три недеље ти би остао, али сада је Црвена звезда у процесу потписивања новог нападача”, написао је, између осталог, Охи на Инстаграму.

Омоијуанфо је поручио да није имао другачији избор него да оде негде где ће да игра.

“Осећам да нисам пожељан овде, тако да не видим други начин него да се растанем са Црвеном звездом, заиста сам покушао да останем, али су већ одлучили да ме продају тако да нисам могао да урадим нешто друго. Желео бих да се захвалим свим играчима на времену које смо провели заједно и желим вам све најбоље у будућности.

Такође бих желео да се захвалим свима у екипи Црвене звезде на свему што су урадили за мене, било ми је задовољство радити с вама момци. И желео бих да вам кажем да никада није било проблема са мном и господином Дејаном Станковићем, све време смо били професионални и односили се са поштовањем”, закључио је Охи Омоијуанфо.