in

Пешић пред Финску: Постали су озбиљан тим

“Финска је права екипа са великим карактером. Технички су много напредовали и много верују у свог тренера и није ни чудо да су јуче тако презентовали против Пољске једну модерну кошарку” рекао је Пешић и додао да им је јучерашњи дан био изузетно важан.

“Слободан дан смо искористили за један тренинг који је био добар. Увек када су овакви тренинзи фали један добар тренинг. Дугачки су ови турнири и важно је задржати тензију, озбиљност и приступ”, истакао је он.

На питање да ли је задовољан приступом својих играча, Пешић је имао интересантан одговор.

“Добро је ово питање да ја могу нешто о играчима да кажем јер углавном ви питате играче да ли су они задовољни са тренером. Све се променило, да ја дођем у прилику да кажем нешто о играчима. То је заиста велико задовољство. Врло сам задовољан њиховим приступом, односом и њиховом комуникацијом приватно и свакако на терену. Њихова комуникација је најважнија на терену. Они су стварно посвећени, желе да сваки дан буду бољи и то ми заиста прија”, рекао је Пешић и додао да га приступ играча мотивише.

“Нико не пита ко мотивише тог тренера. Тренер живи од тога да оно што постави пред играче да то они могу да изврше. Не да изврше зато што се мора, него да се изврши са великим ентузијазмом и тај ентузијазам заиста имамо”, каже он.

Селектор Финаца Ласи Туови има 35 година и био је дете док је наш селектор освајао трофеје. Главно питање пред овај меч је: искуство или младост.

“Искуство није квалитет када не знаш да га искористиш. Искуство постаје квалитет када знаш да га искористиш”, закључио је Пешић.

Србија вечерас игра са Финском од 21 час. Након тога следе дуели са Израелом у уторак (21.00), као и Пољском у четвртак у истом термину.