in

Серена Вилијамс: Уживам да играм тенис

Серена Вилијамс се ноћас пласирала у треће коло Ју-Ес опена, пошто је победила другу играчицу света, Естонку Анет Контавејт 7:6, 2:6, 6:2. Вилијамс, која је најавила да ће Отворено првенство САД бити њен последњи турнир у каријери, победила је после скоро два и по сата игре. Она је тренутно 605. тенисерка на WТА листи.

“Такмичарски сам веома настројена, а на све што сада урадим гледам као бонус. Немам шта да доказујем и апсолутно немам шта да изгубим. Искрено, нисам могла овако да играм од 1998. године. Буквално сам имала велику црвену мету на леђима од 1999. године (прва титула на Ју-Ес опену). Уживам у томе да само изађем на терен и дуго је прошло откад сам могла тако”, рекла је после меча Серена Вилијамс.

Она ће у наредном колу играти против Ајле Томљановић из Аустралије.

“Чудна је то комбинација – уживам у томе, али истовремено желим да останем усредсређена. Та мета је била ту на мојим леђима од 1999. Рано сам освојила први гред слем, али овде је другачије – осећам се као да сам већ победила, фигуративно и ментално. Рекла сам себи да играм, да будем Серена, и успела сам”, изјавила је Серена Вилијамс.

Контавејт је у сузама напустила конференцију за медије.

“Очекивала сам бучну атмосферу, пошто сам гледала њен претходни меч. Када си на терену, јесте тешко, иако сам знала да ће тако бити. Није да су навијали против мене, само су очајнички желели да Серена победи. Не схватам то као лични напад, Серена то заслужује”, рекла је Контавејт.

Серена Вилијамс је у каријери освојила 23 гренд слем титула у појединачној конкуренцији.